diumenge, 12 de juliol del 2009

Pujada a Sant Jeroni (1236 mts)

Avui diumenge 12 de juliol he pujat per primera vegada al cim més alt de la Serra de Montserrat, a Sant Jeroni (1236 mts). Hem iniciat la pujada a Monistrol de Montserrat a uns 160 mts i per tant hem fet un desnivell de pujada proper als 1.100 mts.

Hem començat a pujar a les 6:30 del matí amb una mica de fresqueta i temps ennuvolat. Fins al Monestir de Montserrat hem pujat per la drecera dels 3/4 i per les famoses escales. Aquesta vegada no s'han fet tant dures com quan les faig a la Molins de Rei - Montserrat amb 45 kms a les cames. Només faltaria!

Des del Monestir de Montserrat hem decidit pujar pel camí nou de Sant Jeroni, que passa per Sant Joan i que és més llarg que el camí vell però té menys escales. Al principi hi havia boira i no es veia gaire cosa però un cop a dalt ja ha sortit el sol. Tot i així les vistes no eren gaire bones ja que hi havia boira a gran part del Principat. Fins a dalt de Sant Jeroni hem trigat 2 hores 50 minuts comptant les parades de rigor.

A dalt hem esmorzat i a les 10:00 hem començat a baixar pel camí vell de Sant Jeroni passant pel Pas del Francesos i baixant el gran nombre d'escales que hi ha. A la baixada ja ens hem creuat a bastanta gent que pujava cap amunt. No hem trobat el camí que anava cap a Santa Cecília i hem acabat de nou al Monestir de Montserrat.

Des d'allà hem baixat un tram per la carretera fins al Monestir de Sant Benet i des d'allà hem baixat per un camí amb força pendent fins a Monistrol de Montserrat. De baixada hem trigat unes 2 hores i 20 minuts.

En total hem estat una mica més de 5 hores caminant per anar entrenant el repte de la Carros de Foc que vull fer d'aquí 15 dies. Per qui no ho sàpiga es tracta d'una ruta que uneix tots els refugis del Parc Nacional d'Aigüestortes amb 55 kms i 9.200 metres de desnivell. Això ho volem fer en dos dies, per la qual cosa tocarà caminar unes 12 hores al dia aproximadament.

FOTO: panoràmiques des del cim de Sant Jeroni


2 comentaris:

Anònim ha dit...

El camí nou de Sant Jeroni l'havia fet en MTB.

crec que el primer cop que hi vaig pujar a peu tenia 9 o 10 anys, amb els "padres".

Doncs, au, a entrenar pels carros de foc!

carles "bluesbiker"

Àlex Maymó i López ha dit...

Doncs ahir vam veure uns quants amb MTB pujant per aquest camí!