dissabte, 18 de setembre del 2010

Continua la precarietat laboral en el servei de neteja dels equipaments municipals

En el ple municipal del 26 de maig va ser rebutjada per l’equip de govern (IiE, ERC, CiU) una moció de la CUP que sol•licitava la municipalització del servei de neteja dels equipaments municipals de la vila.

Aquest servei es va privatitzar fa anys i des de llavors s’han repetit els conflictes per la precarietat laboral existent i per l’incompliment per part de les empreses del plec de condicions que regeix el servei. Les treballadores de la neteja cobren salaris d’uns 730 € nets mensuals a jornada completa, que contrasta amb els salaris superiors als 1.000 € de qualsevol treballador/a municipal o superiors als 3.500 € en el cas de l’alcalde o dels caps de llista d’ERC o CiU.

Els partits polítics que governen Molins de Rei en el seu programa polític tenen propostes com fixar en 1.000 € el salari mínim però han demostrat un cop més que no son capaços d’aplicar el seu programa allà on governen i per tant garantir que els treballadors/es municipals tinguin sous i condicions laborals dignes. Des de l’equip de govern van assegurar en el ple que no es podia portar a terme la municipalització per manca de recursos, que si existeixen curiosament per pagar salaris molt més elevats dels càrrecs polítics i de confiança.

Comparativa sous

3.960 € Ivan Arcas (IiE)

3.660 € Víctor Puntas (ERC)

3.660 € Joan Ramon Casals (CiU)
730 € Netejador/a


Per tot això des de la CUP seguirem al costat de les treballadores de la neteja i exigirem que tornin a formar part de la plantilla de l’Ajuntament amb l’objectiu de garantir que s’acabi amb la precarietat laboral que pateixen i també per tenir un servei de neteja de qualitat.

El preu de sortida de la concessió del servei ofertat per l’Ajuntament era de 1.823.275,86 € per un període de 3 anys. Un informe municipal determina que els costos laborals son de 1.794.148,81 € i per tant només queda un marge de 29.000 € per pagar els materials, la màquinaria, despeses generals i obtenir-ne el benefici industrial. Per tant, el preu marcat per l’Ajuntament deixa molt clar que les empreses que vulguin gestionar aquest servei hauran de pagar els baixos salaris que determina el conveni i fins i tot es podrien repetir incompliments que ja s’han donat en el passat en els quals la empresa, per estalviar-se diners, no feia les substitucions de les treballadores en baixa laboral. I això el que provoca es que s’hagi de fer la mateixa feina però amb menys personal i acaba repercutint en la qualitat del servei. Per aquest motiu el juny de 2009 va haver-hi una vaga en el servei.

L’empresa adjudicatària ha guanyat amb una oferta de 1.768.577,58 € i assegura que durant els 3 anys només destinarà 544,78 € (0,03%) a despeses generals i benefici industrial. Sembla que ara l’ajuntament ha trobat a una empresa que treballa “por amor al arte”... Que cadascú en tregui les seves conclusions...

5 comentaris:

Anònim ha dit...

… PRECARIETAT LABORAL, NEPOTISME I SOBRE TOT, PRECARIETAT DEMOCRATICA

Que vols Alex ? a l’Ajuntament de Molins de Rei tot es el mateix ...

Preocupant la denuncia de greus irregularitats que el Comitè de funcionaris de l’Ajuntament ha destapat fa poc en un comunicat.

Els treballadors denuncien l’Alcalde pel tema de la contractació de personal, el comunicat parla d’un bon grapat d’il•legalitats que fan esfereir.

I jo em pregunto:

Com pot ser que en un país amb tants aturats tot això sigui possible ?

Què ha passat amb la democràcia i la decència en un Ajuntament d’esquerres com el de Molins ?

Què opines Alex?

Què es pot fer davant tanta prepotència i abús dels molinencs ?

Unknown ha dit...

Gràcies per dir les coses tant clares Àlex.

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Anònim ha dit...

Es molt difícil que et contractin per treballar a l'ajuntament si no ets amic de l'alcalde

Joana

Àlex Maymó i López ha dit...

El primer que s'ha de fer és treure a la llum pública tots aquests casos i per exemple aquest article anirà en el butlletí que repartirem la setmana vinent a totes les cases de Molins. Si tothom se n'assabenta al menys la gent tindrà motius per decidir si dona suport o no a aquests regidors que s'autonomenen d'esquerres i que després actuen com actuen...