dissabte, 18 de desembre del 2010

L'Ajuntament de Molins de Rei contracta als familiars i a sobre ni s'esforcen a dissimular-ho

El 13 d'octubre de 2009 l'alcalde de la vila va firmar una resolució d'alcaldia per adjudicar el servei d'assessoria jurídica per la secció de sostenibilitat. L'empresa que s'ha endut l'adjudicació, Clam Consulting, S.L.P, està administrada per un familiar d'un dels regidors de l'equip de govern i alhora familiar també d'un dels Directors de Serveis de l'Ajuntament.

Cal dir que penso que familiars dels regidors tenen el mateix dret que tothom de poder treballar per un ajuntament però també penso que en aquest procés, i en molts altres, s'han fet les coses de forma molt poc ètica i ara m'explicaré. I s'haurà de veure si fins i tot han incomplert la llei.

El 16 de juliol de 2009 l'alcalde signava una resolució d'alcaldia que declarava la tramitació urgent de l'expedient de contractació d'aquest servei.

El 13 de juliol de 2009 la secretaria de l'ajuntament signava un informe en el que deia textualment quan parla sobre el procés d'adjudicació: "El nombre de solucions (referint-se a ofertes) que arribin fins a la fase final haurà de ser prou ampli com per a garantir una competència efectiva, sempre que s'hagin presentat un nombre suficient de solucions o de candidats adequats".

Així doncs, el govern municipal determina segons els seus motius que això s'ha de tramitar mitjançant procediment negociat sense publicitat i tràmit urgent, i demanen per escrit una oferta a 3 empreses:

1.- Clam Consulting, S.L.P.
2.- Green Legal Assistance, S.L.P
3.- Millet Advocats 2004, S.L.P.

El preu de sortida d'aquest servei son de 48.000 € (IVA inclòs) per una durada de 6 mesos.

La segona empresa notifica per escrit que no presenta cap oferta per manca de recursos humans. La tercera empresa també renuncia a presentar una oferta perquè no tenen cap advocat que porti assumptes de l'àmbit ambiental.

La única oferta presentada és la de Clam Consulting per un valor de 48.000 € i per tant no ofereix cap baixa econòmica però guanya perquè és la única.

El govern municipal format per IiE, ERC i CiU ha permès que s'adjudiqui aquest servei sense garantir una competència real ja que només han valorat una oferta. I per desgràcia no és ni la primera ni única vegada que això ha passat. Per què no s'han assegurat que com a mínim tinguessin 3 o més ofertes? Per què no han trucat previament a les empreses preguntant si estarien disposades a presentar-se?

Els fets és que al final han adjudicat un servei a una empresa d'un familiar de càrrecs polítics i de confiança del govern municipal sense que s'hagin esforçat en buscar altres ofertes.

El més greu d'aquest cas, i en molts altres, és la falta absoluta d'ètica ja que amb actuacions com aquestes la ciutadania i les empreses perden tota confiança amb l'administració pública. Qui es creurà doncs que existeix igualtat d'oportunitats a l'hora de poder ser adjudicatari d'un servei públic?

I per acabar comentar que aquest servei costa 8.000 € mensuals a l'ajuntament durant aquest període, diners amb els quals es podrien tenir més de 2 assessors jurídics en plantilla a jornada completa.

En aquest article parlo del contracte del 2009 i sobre el contracte firmat recentment (10 de desembre de 2010) no he pogut parlar-ne perquè aquest encara no me l'han facilitat però com ja sabeu ha tornat a guanyar la mateixa empresa.


15 comentaris:

Anònim ha dit...

ALEX, PIDE RESPONSABILIDAD POLÍTICA EN EL PROXIMO PLENO

HAY QUE DARLE DIFUSION PUBLICA A ESTE TIPO DE CORRUPCION Y QUE TODO EL MUNDO SEPA EL NOMBRE DE LOS IMPLICADOS POLITICOS Y TECNICOS QUE HAN JUGADO CON EL DINERO DE LOS CONTRIBUYENTES

QUE RUEDEN CABEZAS POR CORRUPTOS

Anònim ha dit...

ALEX, ¿NO TE EXTRAÑA QUE LOS SOCIALISTAS NO DIGAN NADA?
UY, UY, UY....

Anònim ha dit...

Com podeu treballar a l'ajuntament en aquestes condicions?
Si és aneu d'escàndol en escàndol?
sóc familiar d'una de les auxiliars que es van presentar a la promoció interna, si si aquella promoció que va ser una FARSA, UN INSULT, UNA PÈRDUA DE DINERS I TEMPS I D'IL·LUSIÓ, això es la funció pública.
i tot aixó hauria de ser publicat al final haurem de fer una campanya per fer un monument a la resistencia dels funcionaris de l'ajuntament de Molins de Rei en el mandat d'aquest alcalde que ha denigrat l'alcaldia de Molins de Rei. Aneu pensant en un epitafi.....
FUNCIONARIS LA MEVA SOLIDARITAT AMB VOSALTRES, RESISTIU I FEU LA FEINA BEN FETA ELS POLITICS TENEN DATA DE CADUCITAT.....!!!! UN ENCORATJO DE TOT COR!

Anònim ha dit...

MUY BIEN ALEX, PERO ESTE TIO QUE ES "CUÑADO Y NO PRIMO" ESTA CHUPANDO DEL BOTE DE LOS CONTRIBUYENTES DESDE 2007, BUSCA LA HISTORIA !!!!

Y POR CIERTO LO DE 2010 ES MUCHÍSIMO MAS FUERTE, ILEGAL, CON MUCHA MAS CARADURA Y CON EL DESPRECIO MAS GRANDE QUE TE PUEDAS IMAGINAR A LA DECENCIA Y A LA MORAL POLITICA.

ES DE JUZGADO DE GUARDIA .. Y NUNCA MEJOR DICHO, ESTO ES YA DE JUZGADO DE GUARDIA TOTAL.

ALEX, CUANDO TENGAS TODOS LOS PAPELES VE HA HABLAR CON EL JUEZ DE SANT FELIU.

Anònim ha dit...

Es molt fort que es contractin parents d'un regidir d'ERC de Molins, ara s'entenc el silenci i el suport de Victor Puntas a la corrupció d'ICV.

CiU tambè te comensacions inconfesables ?

I el PSC de Xavi Paz tan calladets ells ?

Sabeu que ? Tot plegat i tots plegats UNA MERDA !

Unknown ha dit...
L'autor ha eliminat aquest comentari.
Unknown ha dit...

Eis Maymó, i els que se't deuen passar per alt...

es aberrant, com tu has dit:
8.000€/mes

Però tan hi fot, a cas son seus els calers? dons que pagui el poble home...

Bona feina!

Anònim ha dit...

Alex,
Si vols guanyar un concurs negociat i ja estàs d'acord amb els responsables de l'administració, és pràctica habitual (en tots els llocs - malauradament) que l'empresa que interesa busqui a dos empreses amigues perque presentin oferta, obviament més cara i menys bona, o bé que reponguin que no tenen recursos per presentar-se.
Aqui el que falla es el sistema de contractació: La solució és eliminar tots els contrates negociats o directes i fer que tots siguin concursos públics oberts. Amb tot, si més no moltes empreses i administradors públics quedarian força retratats

Anònim ha dit...

NO ESTOY DE ACUERDO, YO NO NECESITO UN POLICIA A MI ESPALDA PARA SER HONRADO Y PARA CUMPLIR CON LAS NORMAS.

No me sirve el ejemplo anterior las normas hay que cumplirlas aunque "tengamos la ocasion de incumplirlas"

¿ El hecho de que no nos vea la dependienta nos autoriza a robar el género de su tienda en un descuido?

¿ Si no nos ve la policia o no está podemos circular con el coche por la enmedio de las ramblas de Barcelona?

¡ Si la ley dice que para contratar hay que pedrir tres ofertas, pues hay que pedir tres ofertas a tres empresas no relacionadas que tengan interes en hacer en trabajo y en competir por el contrato!

EL PROBLEMA NO ES LA LEY, EL PROBLEMA SON LOS CORRUPTOS Y LOS TRILEROS QUE PULULAN SIN MERECERLO POR NUESTRO AYUNTAMIENTO !

Anònim ha dit...

DEPURACIONES YAAAAAAAAAA¡¡¡¡¡¡¡

CABEZAS, YAAAAAA¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡

Anònim ha dit...

EL TRILE DE MOLINS

LO DE TRILEROS "POLITICOS" ME PARECE UNA BUENA DEFINICION PARA ICV DE MOLINS:

MANIPULADORES
EMBUSTEROS
TIMADORES POLITICOS


... Y DE REPENTE CUANDO MONTSITO ESTABA EN PLENO EJERCICIO DE "TRILE MUNICIPAL" MOVIENDO CUBILETES Y BOLITAS BAJO LA ADMIRACIÓN DE LOS "PRIMOS" CON LA AYUDA DE LOS DOS "GANCHOS" (FRANKI & ARCAS), LOS "VIGILANTES" DE ICV GRITARON:

"- AGUA QUE VIENEN LOS MADEROS "

Y MONSITO LES DICE A LOS "GANCHOS" CON SU PORTE SUPERIOR MIRANDOLOS DE ARRIBA A ABAJO SIN PESTAÑEAR:

"- TRANQUI FRANKY ... QUIETOS PARAOS ... QUE NO PASA NA ES UN BLUFF ... NOS HAN QUERIO METER "BOLA" LOS "VIGILANTES" ARCAREÑOS ... NADA DE APRETAR CACHETE ... SEGUIMOS JUGANDO ..."

Y ASÍ VARIOS CABECILLAS DE ICV TIENEN YA APLABRADO UN VIAJE COMBINADO (TRANSPORTE Y ESTANCIA A PENSION COMPLETA EN EL "TRUYO") MUY ECONÒMICO, SE TRATA DE UN PAQUETE TURÍSTICO PATROCINADO POR LA GENTILEZA DE LA CONOCIDA AGENCIA MOLINENCA DE VIAJES Y TRUCAJES : MONTSITO&MARSANS&CUÑAOS.

Anònim ha dit...

Parlant de "trile" els tres "cubiletes" deuen ser el tres partits del govern, ICV, ERC i CIU.

La "bolita" segur que representa l'abús de poder de la "poltrona" i la desvergonya d'una associació politica tripartita per donar continuitat i fer posible el saqueig polític concient i "complice", dels diners dels molinencs.

Anònim ha dit...

El qe passa és que tot això és molt decebedor i fa molt mal al servei públic i a la funció pública, a banada que sigui o pugui constituir un delicte.
No pot ser que unes persones puguin utiitzar el poder que li dona la ciutadania per malversar sense cap escrúpol.
Tan responsables son ells mateixos i el pes de la llei els hi caurà, al tiempo, com la resta de persones que els donen cobertura ja sigui per estar cecs, per interés, per que son pilotes de mena, que".... haber los hay los ....." la llei els anomena cómplices, també doncs tenen responsabilitat.
aquí hi haurà una escabetxina......

Anònim ha dit...

NO FALLA EL SISTEMA DE CONTRACTACIÓ....NO AMIC ANÓNIM NO......
EL QUE FALLA SON LES PERSONES QUE VOLEN FE UN ÚS PERSONAL I INFRINGEIXEN LES NORMES.
S'HA DE PORTAR AL FISCAL ANTICORRUPCIÓ I QUE DEPURIN RESPONSABILITATS.

Anònim ha dit...

Per sort hi han funcionaris i funcionàries que fan la feina d'acord amb la Llei per això els corruptes volen silenciar-les i que la feina els sigui ben difícil.

Utilitzen tota mena de presions, presions internes per persones "enamorades" i ja se sap l'amor és cec. Y te maté por amor.....

I també utilitzen presions externes, algú truca d'una altra administració i presiona a veure si.....se 'lendu el ....vent....
Si fan aixó amb les funcionàries del cos Secretaria i Interventora, què no fan amb funcionaris o funcionàries de inferior categoria...????
Per això els treballadors de l'ajuntament de Molins de Rei van a la feina amb un risc en la salut laboral força elevat no es pot permetre ..!!!!