diumenge, 16 de gener del 2011

El govern municipal aprova els comptes del 2009 malgrat que continuen les irregularitats

El passat dimecres 12 de gener de 2011 es va realitzar la Comissió Especial de Comptes, on els partits del govern (IiE, ERC, CiU) van aprovar el Compte General del 2009 malgrat l’informe desfavorable de la interventora municipal.

El 29 de juny de 2010 la interventora va redactar l’informe número 32 en el qual informava desfavorablement ja que havia detectat moltíssimes irregularitats en la gestió econòmica i de contractació.

Des de llavors el govern municipal assegurava que s’estava treballant per solucionar aquesta situació. El 15 d’octubre era el termini legal que tenen els ajuntaments per presentar les comptes de l’any anterior. L’Ajuntament de Molins de Rei se l’ha saltat i la Generalitat ens podria retirar les subvencions per l’any 2011.

En l’informe número 70 de la Intervenció Municipal, de data 21 de desembre de 2010, es torna a informar desfavorablement ja que la documentació és incompleta.

En aquest informe es torna a denunciar la manca de mitjans que pateix la Intervenció Municipal per efectuar les seves tasques de control. Concretament diu: “Es tracta d’una administració on es produeixen nombroses actuacions irregulars en diversos àmbits, que evidentment dificulten l’exercici de les tasques d’intervenció. Les deficiències organitzatives de l’Ajuntament no exoneren a la Intervenció d’exercir les seves funcions amb la deguda diligència, però evidentment es fa necessari posar de relleu constantment les dificultats i els impediments existents per desenvolupar la tasca legalment assignada si l’Ajuntament de Molins no dota a la Intervenció Municipal dels mitjans i de l’estructura tècnica necessària i proporcional a la dimensió de l’Ajuntament i a la problemàtica que genera la pròpia administració municipal, com a conseqüència de les seves notòries deficiències organitzatives, de contractació, jurídiques i procedimentals ja esmentades en nombrosos informes i notes d’observacions de la sotasignant."

En aquest informe es tornen a denunciar deficiències com:

“Quant a l’organització administrativa no s’han afrontat millores de fons per dotar a l’Ajuntament d’una articulació dels recursos, especialment en els àmbits econòmics i jurídics, que permeti la generació dels contractes i procediments necessaris pel funcionament ordinari de l’Ajuntament i una distribució equitativa i racional de les càrregues de treball que elimini els “colls d’ampolla” de l’organització.”

“Respecte de l’estat de la Contractació Municipal ja es va manifestar a l’Informe 57/2009/GVC la situació en què es trobaven molts dels contractes de l’Ajuntament de Molins de Rei, que havien exhaurit la seva vigència i que no s’havien tornat a adjudicar de nou. Fins a la data no s’han resolt les mancances detectades en el compliment de la normativa de contractes del sector públic, havent-se aprovat únicament alguns plecs; per tant, es manté l’encadenament de contractes menors per atendre determinats serveis municipals que s’han de continuar prestant, amb les dificultats de fiscalització que això comporta per la Intervenció, que ha d’informar d’aquests extrems”

“Pel que fa a l’aspecte referit a la situació de l’òrgan interventor, fer esment que des del mes de juliol fins a la data actual el suport a la Intervenció municipal ha estat del tot insuficient, i en ocasions s’han produït conductes contràries al bon funcionament d’aquest servei municipal de control intern.”

En la reunió va haver-hi bastants moments de tensió ja que el regidor Enric Franch (IiE) es negava a donar la paraula a la Interventora perquè aquesta es pogués defensar de les acusacions que havia fet el regidor.

Des de la Intervenció Municipal van assegurar que les relacions amb el regidor Enric Franch i el Director de l’Àrea d’ESG no existien i que es comunicaven directament amb Alcaldia des de feia uns mesos.

Tot plegat demostra, com 7 mesos després del primer informe desfavorable, que el govern municipal no ha aconseguit posar ordre al desgavell que pateix l’àrea de contractació i econòmica de l’Ajuntament. Tampoc s’han posat mitjans per solucionar-ho i es continua obstaculitzant la feina de control de la interventora municipal.

La situació només es pot qualificar de molt greu ja que han passat molts mesos i encara continuen existint moltes irregularitats. El més greu de tot considerem que son els tics antidemocràtics que tenen alguns regidors del govern a l’hora d’obstaculitzar la tasca dels funcionaris que han de controlar la gestió econòmica de l’Ajuntament.

Veure informe d'intervenció número 70 (21 de desembre de 2010)


Veure informe d'intervenció número 32 (29 de juny de 2010)

28 comentaris:

Anònim ha dit...

Tics antidemocràtics Àlex ? voldràs dir tics FEIXISTES no ?

Aquest senyor es un fatxa disfressat de pijo-progre !

Quina vergonya !

Anònim ha dit...

LAS COSAS HAY QUE LLAMARLAS POR SU NOMBRE: FRANCH ES EL RESPONSABLE POLÍTICO PERO JOAN MONTSERRAT OLIVELLA ES EL TECNICO MUNICIPAL RESPONSABLE DE TODO ESTE DESAGUISADO.

Y ADEMAS COBRA 65.000 EUROS ANUALES POR GENERAR ESTE CAOS

NO ME EXTRAÑA QUE MONTSERRAT ESTE DE BAJA POR DEPRESIÓN. LO HAN COGIDO POR LOS COJONES

Anònim ha dit...

MONTSERRAT, Y ENCIMA TIENES LA CARA DURA DE IR AMENAZANDO A LA GENTE

Anònim ha dit...

ERC, CIU, CUP, PP, PSC, MOCIÓN DE CENSURA ¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡JA¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡¡
SINÓ, QUEDAREIS TODOS RETRATADOS.

Anònim ha dit...

NO !!!

NO ES POC CONVERTIR A TRES MESOS DE LES ELECCIONS EN VÍCTIMA A L'INCOMPETENT I ALCALDE NEFAST QUE ES ELL VERITABLE RESPONSABLE: IVAN ARCAS

ICV JA TINDRÀ EL QUE LI TOCA A LES MUNICIPALS.

EL QUE S'HA DE FER ES DEIXA'L EN MINORIA AL GOVERN I FORÇAR LA DESTITUCIÓ FULMINANT DE LA RESTA DELS RESPONSABLES DEL DESGAVELL.

ICV FARÀ TO EL QUE LI DEMANI CIU I ERC PER PODER CONTRACTAR A LA VEVA.

Anònim ha dit...

Àlex, la CUP te que explicar tot això als molinencs en la propera fira de la Candelera.

Proposo que feu una pancarta o un panel gran explicatiu en el "puesto" de la CUP i si es posible repartiu un full informatiu de resum de les principals burrades econòmiques, especialment les quantitats milionaries pagades irregularment a familiars i companys de partit.

Mikel

Anònim ha dit...

".......repartiu un full informatiu ....."


¡¡¡¡SIIIIIII¡¡¡¡¡¡ MUY BUENA IDEA. Hay que repartir la información por tofa la Fira. Que todo el mundo sepa lo que HAN HECHO ESTOS INDIVIDUOS

Anònim ha dit...

No me extraña que este tal MONTSERRAT este de baja por depresión. La que ha liado este penco. Pero subirse el sueldo hasta llegar a los 65.000 euros si que lo ha sabido hacer bien.

Todo el mundo lo ha de reconocer cuando ande por la calle. Todo el mundo lo ha de señalar con el dedo. Todo el mundo ha de hablar de el. Hemos pagado impuestos para que este individuo se enriquezca vilmente. Que miserable

Alcalde, ¡¡¡¡DESTITUYELO¡¡¡¡¡¡¡ o te destituiran a ti

Anònim ha dit...

Victor Putas, ¿y tú que haces en el Ayuntamiento?

Anònim ha dit...

No nos engañemos el Sr. Franch no deja de ser el contable. Los que tienen que dar las explicaciones son los de más arriba.A ver si ahora el que adjudicaba a la misma empresa la organización de la Fira de la Candelera durante años sin concurso era el Sr. Franch.. Seamos serios. Este hombre donde mejor estará será en el parque con los nietos pero los culpables del desartre tienen nombre y son IVAN ARCAS y VICTOR PUNTAS

Anònim ha dit...

Que aquest senyor desaparegui de l'escena política amb les seves maneres estanilistes i prepotents, amb la seva trajectoria política d'aprofitament del càrrec, amb la seva gestió econòmica fosca, opaca i desastrosa ... es una bona noticia p...er la gent que te valors, per la salut democràtica, i sobre tot perque l'Ajuntamnent deixi de ser un lloc on la corrupció es malauradament un fet habitual.
Esperen que això sigui el principi d'un canvi i que darrera d'aquest senyor es depurin tambè les responsabilitats de tots aquells altres que han tret profit d''allo que es de tots els molinencs i molinenques.

Anònim ha dit...

¡¡¡¡¡Este blog és la hostia¡¡¡¡¡¡ Ja no tendre que comprar más el periodico para saber cosas de Molins

Gracias Alex

Anònim ha dit...

Si la Veva desenrreda este entuerto, le tendremos que dar la "pelota de oro" Visca el Barza

Anònim ha dit...

fins l'últim moment aquest feixista mal educat va demostrar el que és. Fixa't si així es comporta davant altres regidors com "funcionava darrera". últimament era insostenible. però FELICITEM-NOS JA NI HI ÉS,
OLVIDEM.LO HA ESTA UN MAL SON.
OBRIM ELS ULLS ÉS UN NOU DIAAAA!!!!
ARA BÉ....Alcalde pren nota: delicte de prevaricació regulat en l’article 404 del Codi Penal consistent en dictar, una autoritat o funcionari, essent coneixedor de la seva injustícia, una resolució arbitrària en un assumpte administratiu.....
et sona alcalde.....? has signat alguna resolució arbitrària....? doncs ja saps has vulnerat el Codi Penal...tot arriba....las barbas a remojar!!!!!

Anònim ha dit...

A QUINA HORA DEMÀ ÉS EL PLE?
HO DIC PERQUÈ OBRIRÈ UNA BONA AMPOLLA DE CAVA!!!
VISCAAAAAAAAA!!!!!!
MMMMmmmmmm....quina felicitat!!!! quin plaer..!!!!

Quina vergona per ICV!
Quin marron per l'alcalde!
tot enmerdat!
- crec que fa molt de temps t'ho van advertir!.
i tu mirant el sostre i xiulant...
que ser alcalde es prendre decisions.....!!!
que no ets una estruç!!!!! que ets l'alcalde collons!!!!

Anònim ha dit...

La gent de casa meva volem saber si és veritat el que han dit en altres posts i que és que han despedit al regidor Frank de l'ajuntament perquè pugui seguir cobrant el sou (de l'atur) fins a la data de la jubilació que és els 65 anys.

Que jo sàpiga per poder cobrar el 100% de la pensió de jubilació la gent es té de jubilar als 65 anys i no als 63 com ho ha fet ell, sinò en perd una part.

L'única trampa que pot fer el Sr. Franky, amb la connivencia de l'equip de bovern, és que l'ajuntament li faci un acomiadament improcedent, cobrar l'atur durant els 2 anys que li falten per jubilar-se i cobrar la pensió sencera.

Alex, ho has investigat això?, ho faràs? a nosaltres ens sembla que seria un frau greu, i voldriem que ens ho aclarissis. Gràcies.

Anònim ha dit...

que no está por depresión, que se ha quitado de enmedio para evitar que lo destituyan!!!!! es una posibilidad, supo lo que su pareja queria hacer y dijo: OHHHHH, què faré sense tu!!!! AMOR MEU!!! SI T'EN VAS JO NO PUEDORRRRRR....

-otra posibilidad: dice el Arcas: nois això nova bé....! Franch oi que no et presente s les properes eleccions, ja ho hem parlat dins del partit i va quedar clar, un cop estigui aprovat el Pressupost 2011 agafa i ten vas...ja t''ho arreglem...te'n vas a l'atur 2 anys, por los servicios prestados, i cobraras el 100%, TOTA UNA POÍTICA D'ESQUERRES DE DEBÓ!!!
I tu Joan, agafa una baixa llargueta......així podrem articular la tornada de la Veva com a "SALVADORA" l'esperança verda per MOLINS....!!!! i DE PAS TORNA RESORGIR PER LES NOVES LLISTES D'ICV A LES ELECCIONS DE MAIG.....

bé son dues suposicions de com ha anat la COSA!!!!
com veieu en cap de les 2 s'ha pensat en MOLINS DE REI, mai pensen en Molins i els seus ciutadans. això els importa com diu el regidor en el blog UNA MERDA!

Anònim ha dit...

Un poco de calma.
Hoy es un gran día para Molins y para todos los que somos y vivimos en Molins.
Por fin ha dimitido, ha cesado ó ha renunciado una de las personas que el los últimos años más daño ha hecho al pueblo de Molins y también dentro de la casa de la Villa, al Ajuntament. Cuántos trabajadores/as podrán al fin respirar un poco después de tanto acoso y persecución por no ser de su cuerda!!!
Al fin le ha llegado su hora y aquellos de su camarilla, que se vayan preparando que seguro también les llegará. Nada es eterno, todo tiene un final y hoy es uno de esos días de los que hay que disfrutar.
Bueno, a esperar que esto no ha acabado......

Anònim ha dit...

eiiiiiiiiiii he obert el cava!!!!! BONISSIM!!! FRESQUET!!!!! M'HA sentat de bé!!!.... ERA GLÓRIA BENDITA!!!!!
què dic gloria bendita avui era el dia de benedicció dels animals de companya!!!! ah!!! no sé qué dic ! perquè haurè tingut aquesta correlació de pensaments.......

........EL QUE DEIA BONISSIM EL CAVA!!!!!

Anònim ha dit...

Alcalde.... pon las barbas a remojar!!!!!!

que a ICV le eres incómodo!!! o seràs incómodo, cuando te llamen los de antifraude!!!

¿¿¿¿¿¿quien encabezará la lisa de ICV?????

Anònim ha dit...

El ADIOS Y EL ABRAZO DEL OSO FRANKI

Nos dejó por fin Franki, que le valla bonito (al menos hasta que lo llamen a declarar), pocos parlamentos de despedida, efusividad la justa, el silencio victoriano, y palmaditas las mas bien poquillas.

A nadie le importaba ya lo que podia decir este elemento y va el tió y en el discursillo le suelta un "abrazo de oso" a Montsito de agárrate y no te menees, diciendo que ha sido el ejecutor y el responsable técnico... , vamos pa que quede claro quien ha sido el maestro armero por si hay que reclamar algo en el futuro, y eso que son amigos.

Que razon tenía quien dijo, que Dios me guarde de mis amigos porque de mis enemigos ya me cuido yo.

Anònim ha dit...

HE PENSAT EL MATEIX.....vaja quina referència ha fet de la parella de fet.....!!!

Anònim ha dit...

......"executor i responsable tècnic..."

i en el Ple de dimissió !!!!!

ara sí que es posa malalt de debó....com l'esquèrra de debó (CHIST...!!!) :) -

MONSITO demana al teu cunyat que t'assessori que al final PINGARÀS TU!!!! que els càrrecs ES PAGUEN...!!!!

Anònim ha dit...

".........Cuántos trabajadores/as podrán al fin respirar un poco después de tanto acoso y persecución por no ser de su cuerda!!!......."

¡¡¡¡¡¡Y BEBER AGUA ¡¡¡¡¡¡¡¡

Anònim ha dit...

REGALO ENVENENADO

¡¡¡HOSTIA¡¡¡¡ Vaya regalo de despedida del Franch al Montserrat¡¡¡¡¡

"I el meu agraïment al que ha estat la meva mà dreta, el que ha estat al meu costat en tot moment, el que ha fet possible..... en Joan Montserrat Olivella.....”

Anònim ha dit...

¿Acaso el día de la despedida no es la traición de los enamorados?

Accountability

Anònim ha dit...

REGALO ENVENENADO DE FRANCH A MONTSERRAT: UNA AMANITA PHALLOIDES

El epíteto phalloides (del griego phallos, «pene» y eidos, «forma»), significa "con forma de pene", debido a la forma del basidiocarpo en los primeros estadios de su desarrollo.Es la seta más peligrosa si es ingerida por humanos. Es un hongo mortal que ha causado el fallecimiento de numerosas personas ya que el síndrome faloidiano es un síndrome de acción lenta, y además las toxinas actúan sobre el hígado y los riñones, dando lugar al fallo hepático. Entre las víctimas más ilustres se encuentra el emperador Claudio.

Teniendo en cuenta que con toda seguridad el CSI Antifraude va a investigar la contabilidad municipal, en su discurso de despedida Franch a señalado con el dedo índice al técnico responsable de todo este desaguisado:

Amics,

Avui em jubilo
No plego perquè sí,
Avui em jubilo.

............................

Especialment vull agrair a en Joan Montserrat, el Director de Serveis de l’àrea que he presidit fins ahir, que des de l’estiu de 2003 AMB ABSOLUT ENTUSIASME, ESFORÇ I DEDICACIÓ HA SIGUT EL SUPORT TÈCNIC QUE HA FET POSSIBLE L’EXECUCIÓ DEL PROJECTE POLÍTIC D’ECONOMIA I SERVEIS GENERALS D’AQUEST GOVERN.

...........

Salut,
Enric Franch


ACCOUNTABILITY

Anònim ha dit...

Però si ja van començar la legislatura malament!!!!

Quant es van augmentar el sou els regidors en el primer ple d'aquesta legislatura?, ja us ho dic jo per si no ho recordeu:

A Molins de Rei va ser una de les primeres decisions del nou equip de govern el juny de 2007. Els sous dels polítics i grups municipals van augmentar entre un 34 i un 128 % gràcies als vots a favor d’IiE, ERC, CiU i PSC.

L'únic que hi va renunciar va ser l'Alex Maimó de la CUP!!!

Que no vagin dient ara els del PSC d'honradesa...

TOTS HAN XUPAT DE LA MAMELLA, MENYS LA CUP!!!!