divendres, 28 de gener del 2011

Mobilitzacions a Molins de Rei per la vaga del 27G contra la retallada de les pensions

El passat dijous 27 de gener hi havia una Vaga General contra la retallada de les pensions i contra la reforma laboral convocada per CGT, COS, CNT i Solidaritat Obrera. Un altre cop, les cúpules sindicals de CCOO i UGT han demostrat que prefereixen una actitud de renúncia continuada abans que sumar-se a les mobilitzacions contra la retallada més greu dels últims 30 anys en matèria de pensions públiques.

A Molins de Rei feia dies que diferents persones dels moviments socials, sindicats i de l'esquerra independentista s'estaven reunint per preparar actes d'informació i de mobilització. Durant els dies previs es van repartir centenars de diaris explicatius amb els motius de les mobilitzacions. El dijous 27 de gener es va convocar un piquet informatiu.

Malgrat la pluja intermitent, durant més de 2 hores el piquet informatiu va recórrer els carrers del Centre Vila i del Canal informant als vianants i comerciants del que representa la retallada de les pensions. La CUP també va participar en els actes i mobilitzacions perquè entenem que és el moment de prendre la iniciativa i no estar pendents del que facin els sindicats CCOO i UGT ja que han tornat a demostrar que no tenen cap intenció de defensar els drets de la classe treballadora.

El baix seguiment d'aquesta vaga era d'esperar però ha estat un primer pas necessari i exitós de cara a anar articulant un moviment sindical i polític cada cop més fort que representi una alternativa realment potent en front dels sindicats pactistes i subvencionats. I en aquest camí haurem de treballar també amb totes aquelles persones de base que estan afiliades a CCOO i UGT i que estan veient com les seves cúpules els estan abandonant constantment.

Més informació sobre els motius de la vaga contra la retallada de les pensions

13 comentaris:

Anònim ha dit...

els drets de la classe trebalaldora es demostre TREBALLANT!
Sentats a una taula i preocupats per la situació i la responsabilitat que tenim com a ciutadans i com a treballadors.
No costa gents sortir a cridar i fer soroll i prou! La responsabilitat es demostra amb el treball diàri, fent esforços, dicutint, perdent hores de dormir mirant per salvar els interessos que sino intervenen persones amb responsabilitats seran ecombrats. SORT en tenim els treballadors de tenir gent amb RESPONSABILITAT!

Àlex Maymó i López ha dit...

A qui et refereixes?

Anònim ha dit...

vinga vinga, però si ereu quatre gats !!!

Anònim ha dit...

Al que dius en el teu article:"El passat dijous 27 de gener hi havia una Vaga General contra la retallada de les pensions i contra la reforma laboral convocada per CGT, COS, CNT i Solidaritat Obrera. Un altre cop, les cúpules sindicals de CCOO i UGT han demostrat que prefereixen una actitud de renúncia continuada abans que sumar-se a les mobilitzacions contra la retallada més greu dels últims 30 anys en matèria de pensions públiques."

El que tu anomenes cúpules sindicals de CCOO i UGT....tindran tots els defectes que vulguis però treballen i s'esforcen per intentar que no es Decreti una Llei en la que els treballadors amb els seus representants hagin pogut dir la seva i treballar per la negociació....això em refereixo.

I han "organitzacions" que no es destaquen pel treball sinò per la cridòria...i això no és responsable, bé sota el meu creiteri cla!

No tinc tanta bona fe ha dit...

Dedicat a la persona que diu que els drets de la classe treballadora es demostre TREBALLANT!"

I que consti que crec que ho diu amb tota la bona fe del món.

http://verdadesymentirasoficiales.blogspot.com/2011/01/europa-delenda-est.html

Anònim ha dit...

El que vull dir està en el contex de la notícia apuntada per l'Àlex.
A Madrid hi ha uns representants dels treballadors que estan treballant perquè les futures Lleis que hauran de dicidir sobre el nostre futur, siguin consensuades.
Ja m'agradaria a mí que el sindicats i els polítics fossin d'altra manera....però ès el sistema que tenim.
El que toca fer segons la meva humil opinió es treballar, fer coses a fí de conquerir no destruir, la meva filosofia en unir abans que dividir, conciliar abans que separar, per això no m'agrada que es qualifiqui tan alegrement que els que treballen siguin tildats "renúncia continuada". Home siguem rigorosos . No sabem protestar sense posar el dit al ull de veí?
Mobilitzem a la ciutadania a fer altre tips de sindicats. O altra tipus de política. Ja no es temps de barricadades. Vaja jo no les vull!

Anònim ha dit...

Un motiu de mobilització davant el nostre ajuntament seria per denunciar totes aquestes corrupteles que es van publicant en el blogg Àlex.
No fa gaire deies que no era corrupció . Ara has anat veient que potser estaves equivocat.
Què t'ha fet canviar?
Estàs present en tots els Plens. I també en totes les meses de contractació, i tens accés a la informació.
T'estàs adonant que la informació es poder, crec qe el teu objectiu es fer creixer el partit que representes oi?
No deu ser que s'acosten les eleccions municipals.
Sigui com sigui com veus tot pot donar què pensar, quant fem les coses.

Àlex Maymó i López ha dit...

Si mirem com han evolucionat els nostres drets laborals des del 1976 fins ara veurem que ha estat un retrocés constant i estem molt pitjor. I ja no parlem de l'accés a un habitatge digne, que també estem molt pitjor...

Es va aconseguir molt més en l'època que la gent lluitava i feia "soroll" com dius tu que no pas en tots aquests anys en què els sindicats s'han dedicat a "treballar" i a negociar. I ja he dit que hi ha gent de base molt vàlida però ja va sent hora de canviar d'estratègia perquè CCOO i UGT cada cop tenen menys prestigi.

Fa poques setmanes CCOO i UGT asseguraven que demanarien la retirada de la reforma laboral i què no acceptarien cap canvi en les pensions públiques. Deien que "ni tocar-les" i mira com han acabat....

Els sindicats que ara son minoritaris també fan feina allà on tenen presència i sinó mira quins avenços han aconseguit per exemple a TMB o al Metro i per alguna cosa la CGT son el Sindicat més votat amb diferència...

Anònim ha dit...

Bé Àlex tenim punts de vista diferents i experiències diferents.
De l'any 1976 fins ara no hem anat enrera en drets laborals, t'ho dic jo que en el 76 tenia 21 anys per cert MAJORIA D'EDAT!!!
Si mires l'história recent te n'adonaràs que els drets han crescut.
Ara en aquesta crisi global si que perderem drets, nosaltres i cap país més..? El mon està canviant i donarem mols passos enrera, molts....

Llegim els diaris i toquem de peus a terra!, les vaques grosses s'han acabat! ja podem cridar i tocar tambors, ara toca intentar trampejar com millor es pugui. i sinò fixa't en Molins...fa dies que no parles del conveni dels treballadors de l'ajuntament....què passa? perquè no es signa? potser esperem tambors i crits quant surti la llei de la negociació col·lectiva!

Anònim ha dit...

Sí, y los tambores dentro del Ajuntament haciendo imposible poder trabajar y atender al público. Eso es una manera seria de protestar?
No por mucho gritar y hacer ruido se tiene la razón.
Casi siempre cuando se hace tanto ruido, hay intereses ocultos que se esconden.
Seamos un poco serios por favor. Hay muchass cosas que hacer en este Ajuntament de Molins y no se arreglarán con tambores en la entrada ni con un altavoz, hay que luchar desde dentro y desenmascarar a todos aquellos que están chupando del bote y no hacen nada y ahí si que tienes mucho que hacer Alex. Estás dentro y puedes destapar y denunciar en voz alta todas lass irregularidades y privilegios que ya se han convertido en algo normal.

Àlex Maymó i López ha dit...

Des del 76 fins ara haurem guanyat alguns drets però hem perdut molt més en els drets més importants.

Hi ha molts sindicats que fan soroll i també fan molta feina de la que parles tu i sobretot fan feina sense renunciar constantment d'entrada. A Euskal Herria, per exemple, LAB i ELA han demostrat molta més dignitat i per alguna cosa son una majoria sindical clara.

Les vagues ja no son un èxit, entre d'altres motius, perquè la gent veu als sindicats oficials com uns venuts. Hi ha molta gent de base en aquests sindicats que no son uns venuts i ja va sent hora que apretin a les seves cúpules...

Anònim ha dit...

Saps quin percentatge hi ha d'afiliació sindical al nostre país?
I de participació política o sigui militants...?

PUES ESO!

Canvia el lleguatge, VENUTS!!! com deies tú fa setmanes de la "corrupció" a Molins això s'ha de demostrar!

A mi ni se 'm'acut qualificar als polítics de VENUTS!

Àlex Maymó i López ha dit...

No penso que s'hagi de canviar el llenguatge perquè penso que les cupules dels sindicats CCOO i UGT han venut als treballadors/es. És el que penso jo.

Sí, l'afiliació sindical o política és molt baixa perquè reflexa el grau de desmobilització d'aquesta societat.

Nosaltres, a la nostra manera, intentem canviar-ho però ens podries explicar com creus tu que es pot canviar...

El debat sobre la corrupció girava més sobre què vol dir exactament aquesta paraula. Nosaltres estem fent el paper de treure a la llum pública tot el que considerem que no està ben fet.