divendres, 28 de gener del 2011

Resum del ple municipal de 26 de gener del 2011

Volem més implicació de la Generalitat en la preservació de Collserola
Es va aprovar una modificació dels Estatuts del Consorci del Parc de Collserola per tal d’incloure a la Generalitat de Catalunya com a membres, ja que fa pocs mesos s’ha firmat la declaració de Parc Natural. Collserola, després de la ventada i de la nevada, està en la seva pitjor situació de la història ja que encara avui en dia continuen havent milers d’arbres caiguts i molts camins encara estan tallats. Des de la CUP creiem que cal acabar amb aquesta desinversió històrica i que d’una vegada per totes s’hi destinin els recursos necessaris, que a l’hora també generaran llocs de feina, i aconseguirem que tinguem un Parc Natural en condicions.

Només 8 anys després es tornarà a pavimentar el C/ Rafel de Casanova
Es va aprovar un conveni de col•laboració entre la Generalitat, l’Institut Català del Sòl i l’Ajuntament de Molins de Rei per a la realització d’obres al Nucli Antic, amb el qual es rebran 120.000 €. Juntament amb una inversió de 120.000 € per part de l’ajuntament es preveu realitzar la pavimentació, de nou, del tram del C/ Rafel Casanova entre el Passatge de la Sardana i la Plaça de la Creu. Des de la CUP creiem que és lamentable que només 8 anys després que es pavimentés aquest tram l’Ajuntament hagi de tornar a invertir diners en aquest tram. També creiem que si aquest carrer fós peatonal hauríem evitat el deteriorament del formigó i de pas gaudiríem d’un Centre Vila més agradable per les persones que hi passegen.

Moció conjunta de rebuig a la sentència del Suprem contra la Immersió Lingüística
La CUP vàrem presentar, conjuntament amb ERC, CiU, IiE i PSC, una moció de rebuig a un nou atac a la nostra llengua i al nostre sistema educatiu, que va ser aprovada amb la unanimitat de tots els grups excepte del PP. Creiem que avui en dia la llengua catalana continua amenaçada en molts indrets dels Països Catalans, per la qual cosa creiem que cal preservar el model d’immersió lingüística mentre la presència d’altres llengues continuiïn sent majoritàries en molts altres àmbits (mitjans de comunicació, justícia, relacions laborals, etc…).

Oposició frontal a la xenofòbia
La CUP vàrem votar en contra de la moció presentada pel PP que proposava que les persones nouvingudes que haguessin comès alguna infracció de la normativa de convivència vilatana o que visquessin en algun habitatge amb alguna infracció, no tinguessin el dret a renovar el permís de residència o a demanar el reagrupament familiar. Creiem que és totalment injust que es puguin negar aquests drets pel simple fet de cometre sancions administratives tan ridicules com llençar un paper al terra, pixar al carrer o beure a la via pública. Un cop més vàrem insistir que en commptes de demanar mesures repressives contra els més dèbils s’hauria d’actuar a l’arrel del problema com per exemple exigint als governs i empreses transnacionals que no siguin còmplices a l’hora de generar desigualtats i pobresa en els països del Tercer Món, causa principal del fet migratori.

Respecte per l’oposició i per la democràcia sota mínims
El govern municipal (IiE, ERC, CiU) van presentar un punt sobrevingut, que va ser informat als grups de l’oposició, 5 minuts abans de començar el ple municipal. Es tractava de desestimar unes al•legacions dels sindicats UGT i SFP al Pressupost Municipal del 2011. Un altre cop aquest govern que suposadament creu en la participació ciutadana ens ha demostrat que li importa ben poc si l’oposició pot realitzar bé o no la seva tasca de control democràtic de l’acció de govern. Des de la CUP vàrem manifestar que estàvem oberts a què es convoqués un ple extraordinari qualsevol dia de la setmana vinent si realment era urgent tenir aprovat el Pressupost Municipal però exigíem doncs que l’oposició tinguessim uns dies per estudiar la documentació i decidir el nostre sentit de vot. Un cop més el Govern Municipal ni ens va escoltar a l’oposició i van tirar pel dret...

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Nova pavimentació del carrer Rafael de Casanova.

120.000 eurillos Institut Català del Sol + 120.000 eurillos de l´Ajuntament de Molins.
Total: 240.000Eurillos = 39.932.640 pesetes. Un pastón...
Qui farà les obres?
Novament un amic endollat???...
Cada X temps s´ha de donar a mengar al amics.... Pobrets!!!!

Anònim ha dit...

Y los chupopteros merodeando alrededor del pastel a ver qué parte les toca.

Pronto lo sabremos y veremos quién se lleva el gato al agua.

Algún amiguito de los habituales?.

Todo se verá y sabrá.