dijous, 17 de febrer del 2011

Adjudicades a dit les obres del Pont de la Rierada

Un altre cop una obra pública ha estat adjudicada sense contrastar-ho amb altres ofertes i per tant un cop més, des de la CUP, ens veiem obligats a explicar-ho públicament. Aquí va la cronologia dels fets:

Gener 2009: Arran de la ventada el pont de la Rierada va quedar amb mal estat per la caiguda d'arbres.
Setembre 2009: L'empresa Estudi d'Enginyeria Vall, SLP, amb seu a Sabadell, rep l'adjudicació per part de l'ajuntament de la redacció del Projecte Executiu de l'Obra. Cobren. 4.130,00 € (IVA inclòs).
23 d'abril de 2010: L'Alcalde Ivan Arcas declara urgent la tramitació i adjudica el contracte menor a l'empresa Moix, Serveis i Obres, SL, sense demanar oferta a cap altra empresa.
Setembre 2010: L'empresa Vitruvi, Arquitectes Tècnics, SCP, amb seu a Molins de Rei, rep l'adjudicació dels honoraris de Coordinació de Seguretat i Salut de l'obra i cobren 1.142,15 € (IVA inclòs).
10 de setembre de 2010: acta de recepció de l'obra

En el projecte redactat per l'empresa Estudi d'Enginyeria Vall, SLP s'inclou un pressupost detallat amb medicions i preus que arriba a 51.603,03 €. Doncs l'empresa Moix presenta un pressupost exactament idèntic al pressupost que hi havia en el projecte i per tant no rebaixa ni un sol euro. Han fet el que es coneix popularment com "copiar y pegar".

En la proposta de resolució de l'àrea de Sostenibilitat i Territori (SIT) de data 6 d'abril de 2010, la Intervenció Municipal, ja recomanava que es demanessin 3 ofertes. Un cop més, per desgràcia, només s'ha demanat oferta a una empresa i per tant no s'ha pogut contrastar amb altres ofertes.

L'empresa adjudicatària és la mateixa que fa el Servei de Jardineria Municipal. Aquest és un altre dels molts exemples de la política de contractació molt poc transparent i eficient que practica aquest govern municipal (IiE, ERC, CiU).

32 comentaris:

Anònim ha dit...

¡¡¡¡¡TONGO, TONGO, TONGO¡¡¡¡¡¡

Anònim ha dit...

Esto hace ya tiempo que huele al "tres por ciento"

Anònim ha dit...

ES QUE AL FINAL TANTA TOSUDERIA NOMÉS PORTA A PENSAR MALAMENT.
URGÈNCIA DESPRÉ D'UN ANY I QUATRE MESOS?
Aquest alcalde treballa per Molins de Rei ??? de debó?

Anònim ha dit...

VERGUENZA AJENA TENGO

Anònim ha dit...

Las trampas que usan los partidos políticos para su financiación

Anònim ha dit...

La empresa Moix es la que tiene adjudicada toda la jardineria del pueblo SIN CONTRATO desde hace años.

Una empresa que tiene excelentes relaciones con ICV.

No me extraña en absoluto esta nueva adjudicacion a dedo.


ES UN ESCANDALO MAS, nada cambia y todo sigue igual.

Anònim ha dit...

Contradiccions, final de cicle i canvi a millor

Els recents esdeveniments succeïts en el si del govern municipal de la nostra vila ens fa pensar, com ja estan apuntant diferents analistes i mitjans de comunicació a nivell local, que ens trobem en un final de cicle polític en quant el fons, les formes i els actors que han dirigit durant els darrers anys la pauta i el ritme de l’acció política des de l’Ajuntament.

El govern municipal, tot i què els diferents grups que l’integren han manifestat una i altra vegada que acabaran el mandat assolit ara fa quasi quatre anys, pels fets i declaracions manifestades darrerament estan donant proves que la suposada unitat de govern és qualsevol cosa menys –justament- unitat.

Cada grup es desmarca dels altres. Semblaria que l’únic que els interessa individualment és defensar la part de gestió de govern que han portat els regidors de la seva formació política. Minimitzant, oblidant inclús completament, la gestió portada a terme pels altres grups dins el govern municipal. Lògicament, amb aquesta particular visió de la realitat política, semblaria que l’únic que ha funcionat durant el mandat, ha estat la bona gestió de les regidories pròpies, com si la resta no existissin. Semblaria com si oblidessin que l’acció de govern és –hauria de ser- una tasca conjunta, d’equip, i per tant de corresponsabilitat dels grups que conformen el govern. No ha estat així. En l’actual mandat (si més no en el darrer període) els socis minoritaris del govern han estat crítics, amb més o menys intensitat amb el soci majoritari; mentre el soci majoritari, per a contrarestar, darrerament sembla que es vulgui apropiar de tota l’acció de govern, com si els socis minoritaris haguessin estat mers acompanyants del grup que ostenta l’alcaldia.

http://www.viumolinsderei.com/2011/02/18/joan-barrios-contradiccions-final-de-cicle-canvi-millor/

Anònim ha dit...

I per a acabar-ho d’adobar IiE, el soci majoritari de l’equip de govern –després de vint anys d’una meritòria unió, que també ha viscut situacions de desencontres importants durant el darrer any de mandat- no repetirà coalició a la propera contesa electoral. Sembla que ENMR es vol enganxar al tren de la independència que, segons vaticinis de predicció discutible, passarà properament per MdR. Mentrestant ICV intenta ressorgir –novament- d’aquesta convulsa situació com si res hagués passat, com si tot aquest allau de contradiccions no anés amb ells, com si la crisi de govern fos una invenció dels grups de l’oposició, que es dediquessin a veure fantasmes allà on l’únic que hi ha és una gestió modèlica de l’acció de govern (dels governs ?) municipal.

Si l’acció de govern fos tant modèlica –que no ho ha estat en el seu conjunt- els propis socis de govern d’IiE no estarien postulant-se com a accions de “canvi” de cara a les properes eleccions municipals. Semblaria que els socis no estan massa d’acord en com s’ha gestionat l’acció d’un govern del qual eren –i encara són- actors implicats.

Amb aquest panorama, doncs, podríem tenir la sensació que no és només l’oposició qui està visualitzant un canvi de cicle. Podríem incloure, a banda dels diferents agents socials de la vila que comparteixen aquesta sensació, els propis socis d’un govern que ha acabat a les portes del divorci.

Sembla que la realitat política de MdR, amb una fórmula de govern esgotada està tocant al seu fi. Hem arribat al final d’un cicle que ja ha donat els seus fruits, i ara convé iniciar una nova etapa que comporti, d’una manera ferma, la potenciació d’una política municipal de més proximitat i complicitat amb la ciutadania, les entitats i els moviments socials. Aquest ha de ser un nou cicle on les decisions no es prenguin a esquena dels afectats, on la veu i l’opinió de la societat civil jugui un paper de primer nivell. Un nou cicle on el diàleg i les bones pràctiques han de formar part de l’actuació quotidiana del govern municipal. Un cicle de participació i transparència, on les formes no restin supeditades a un fons no sempre ben explicitat. Un nou cicle de treball conjunt i esforç compartit, on la il·lusió i l’esperança en el futur de MdR i la seva gent ha de ser la preocupació màxima i prioritària dels seus regidors. I aquí han de ser-hi tots, cadascú des del lloc que ocupi a l’Ajuntament: el govern marcant polítiques i facilitant a l’oposició que pugui participar de manera activa en la presa de les grans decisions que marcaran el futur de la vila; l’oposició vetllant perquè l’acció de govern sigui correcta i ajustada a la norma, amén de plantejar propostes d’actuació en el marc d’una participació responsable.

Sens dubte l’abordatge d’aquest nou cicle comportarà un canvi real –i no metafòric- en la manera d’abordar l’acció política municipal a MdR. En definitiva, aquest nou cicle serà l’escenificació d’un canvi a millor.

http://www.viumolinsderei.com/2011/02/18/joan-barrios-contradiccions-final-de-cicle-canvi-millor/

Anònim ha dit...

El que desitjem es que s'esborri del mapa molinenc l'actual ICV.

Anònim ha dit...

realment ha estat un mal somni!
que ha patit Molins de Rei, y lo que nos queda por ver!!!!
encara falta molta merda!

Anònim ha dit...

ICV ha convertido el Ayuntamiento en un estercolero y un estercolero aunque lo decores con tus amiguitos del partido que no tienen donde caerse muertos ... siempre huele mierda.

Anònim ha dit...

Un exercici molt instructiu es agafar els sous dels eventuals, o personal de confiança ( o caiguts en desconfiança, que se'ls recomana agafat una baixa") i veure la proporció de depesa amb altres col·lectius de l'ajuntament per exemple la categoria més baixa els conserges, peons..... en les dades del 2008 eren:
26 treballadors de la categoria més baixa el cost d'aquests sous anuals pujàven: 506.860,34 euros.
Els eventual "de confiança" en aquells moments eren 7 persones el cost anual d'aquests sous pujàven: 407.463,14

26 treballadors 507 mil euros anuals.
7 treballadors 407.mil euros anuals.

Anònim ha dit...

PREGUNTA:
¿Qué hacen los elegidos? ...¿ese personal de confiança?
si cada trabajador tiene un trabajo asignado, si ha jefes de grupo, jefes de negociado...
los jefes de àrea ¿qué hacen?
que és lo que pagamos con nuetros impuestos¿?
que me lo expliquen, cada dia veo las calles más sucias...

Anònim ha dit...

ja!
pue si entras en el ayuntamiento, el olor es de cloaca y el tufo viene de ¡alcaldia!

Anònim ha dit...

Estic escoltant la ràdio i parlen dels polítics.
diuen: als polítics els hauríen d'auditar abans i després de la feina que han fet en la política i depenent del resultat hauríen de pagar, d'alguna manera económicament o amb feines per la societat, però hauríen de pagar, han de passar comptes als ciutadans de la tasca que els han otorgat perquè la facin bé"
"Els ciutadans es converteixen en subdits al no reclamar que els polítics que hem posat al capdavant facin la feina amb honestedat i rigor..."
MOLINS, AJUNTAMENT, IVAN ARCAS, VICTOR PUNTAS, JOQUIM MARTI, QUI DEMANARÀ QUE SE'LS FACI UNA AUDITORIA?
ELS CIUTADANS HO RECLAMEM!!!

Anònim ha dit...

La transparència és la qualitat de ser CLARS, HONRATS I SINCERS.

L'únic TRANSPARENT de l'Ajuntament de Molins de Rei és aquest blog.

Sr. Arcas el seu Ajuntament és una vergonya per tots els ciutadans de Molins de Rei

Anònim ha dit...

La transparència és la qualitat de ser CLARS, HONRATS I SINCERS.

L'únic TRANSPARENT de l'Ajuntament de Molins de Rei és aquest blog.

Sr. Arcas el seu Ajuntament és una vergonya per tots els ciutadans de Molins de Rei

Anònim ha dit...

El Govern municipal es precipita i hipoteca el marge de maniobra del futur Govern

Concretament, s'ha realitazat una operació que consisteix en la contractació d’un préstec amb el sector privat per una quantia d'1,138.647,66 d'euros, per tal d'incrementar les inversions del consistori i poder pagar els nous càrrecs de confianza recentment contractats

Anònim ha dit...

Aquest fets, no fan més que generar incertesa tant a l’hora de prendre decisions importants per part el Govern del Consistori com a l’hora de portar el dia a dia de la pròpia gestió del consistori…
Dues dades amb aquesta operació: la ràtio legal de deute viu prevista pel 31.12.2010 és d’un 75,45% (abans del 70,43%) i el deute viu del consistori serà de 20,084.195 €.

Anònim ha dit...

Per tant, el Govern municipal s’ha precipitat i ha hipotecat el marge de maniobra per l’any vinent sense cap necessitat... Això és exemple de bona gestió municipal (que s’ho apuntin aquells que van parlant de vila del Bon Govern Municipal)... Quin "regalet" per l'equip de Govern que guanyi les municipals del proper any!

Anònim ha dit...

L’Ajuntament ha apujat més d’un 25% el rebut de l’IBI des del 2006
Al Ple del 3 de novembre l’ajuntament ha aprovat les Ordenances Fiscals per al 2011. Aquesta aprovació es realitza anualment i és en aquesta iniciativa on es defineixen els impostos que han de pagar els molinencs i molinenques el proper any.

Però aquest any, destacar que aquesta aprovació s’ha fet sense tenir els comptes de l’any anterior aprovats i sense tenir informació sobre l’estat dels comptes de l’any corrent. A aquesta casuítica cal sumar un informe d’intervenció sobre la liquidació del 2009 que qüestiona la gestió i l’organització del consistori i que denuncia que les dades que es fan servir no reflecteixen la situació econòmica, financera i patrimonial real de l’Ajuntament.

És en aquest context on l’equip de Govern del Consistori ha aprovat un increment del rebut de l’IBI d’entre un 2,5% i un 4%. Tot i que el regidor de finances no ho vulgui reconèixer i intenti falsejar la realitat dient que ha abaixat el tipus impositiu un 6%. Una cosa és abaixar el tipus i una altra el rebut de l'IBI. El rebut, degut a la revisió cadastral , puja un 10% anual del valor de la revisió. Per tant, encara que baixis el tipus pot passar que el rebut no ho faci. En particular a Molins de Rei pujarà entre un 2,5-4 % (per sobre de l'IPC).

Aquestes xifres es poden deduir veien l’increment en la partida del pressupost destinades a aquest impost, ja que el número d’habitatges pràcticament no ha variat.

Anònim ha dit...

Ivan Arcas Blanch:

"Nosotros gestionamos la cotidianidad"

"Los partidos somos instrumentos, no lo olvidemos. El problema es cuando alguien (FRANCH) se piensa que el partido es el objetivo, y eso es lo que pasa en los partidos más tradicionales, que no acaban teniendo sentido para buena parte de la población"

http://www.alcaldes.eu/entrevista/53/ayuntamiento-molins-de-rei-ivan-arcas-blanch-alcalde-de-molins-de-rei

¿Se refiere al Franch?

Anònim ha dit...

Arcas solo gestiona el desgobierno y los tratos de favor

Anònim ha dit...

y a los chivat@S.
Y las productividades dadas a dedo.
Y las horas extras.
El alcalde firma todo lo que viene de: sus afines y que sirven para sus fines.
PERO..... CADUCA!!! por cierto las elecciones son en MAYO

Anònim ha dit...

".....als polítics els hauríen d'auditar abans i després de la feina que han fet en la política i depenent del resultat hauríen de pagar, d'alguna manera económicament o amb feines per la societat, però hauríen de pagar, han de passar comptes als ciutadans de la tasca que els han otorgat perquè la facin bé...."

Àlex s'ha fet una auditoria l'ajuntament! crec que si la va demanar el malandrin i la seva parella de fet!
com està? a vere si podem conneixer els resultats..tot i que l'empresa que l'havia de fer com que ha estat per encàrrec...no sé si podem otorgar-li molta fiabilitat, però ja que hem pagat els molinecs volem saber què diu....
la que serà bona serà la que faci la SINDICATURA de comptes!!!!

Anònim ha dit...

Amb tot el que està sortint no es pot fer una moció de censura a l'alcalde?
Es que ja n'hi ha prou....!!!! que no segueixi!!! aquests tres mesos què més pot passar!!!!
quines bestieses més fot fer?

Àlex què es necessita per fer fora a l'alcalde???

Anònim ha dit...

Ui l'Alcalde...on voleu que vagi don Ivan Arcas...

Si als amiguets d'ICV de Barcelona els hem de mantenir la gent de Molins....

Si ni a Cerdanyola els van voler aquests d'ICV, i apa el Bellido rebotat cap a Molins ...

Si a ICV no li queda cap on lloc on col·locar tota la seva genteta...

Ai Molins quina pena en mans d'aquesta gentota ...

Anònim ha dit...

Cuando el trabajo constituye hoy el bien más preciado por los catalanes, debido a la gran tasa de paro que asola el país y que supone un drama para muchas miles de familias.

Aunque la Constitución diga que todos tienen el deber de trabajar y el derecho al trabajo (artículo 35) y que a la función pública se ha de acceder en condiciones de igualdad (artículo 23), debiendo primar a este respecto sólo el mérito y la capacidad.

Siendo las Administraciones Públicas que conforman el Estado patrimonio común de todos los ciudadanos.

A pesar de que los gobernantes en un Estado de Derecho tienen la obligación ineludible de cumplir escrupulosamente la Ley en su actuación, con objetividad, no debiendo favorecer a nadie en perjuicio de nadie, ya que nos representan supuestamente a todos.

Pues bien, no obstante todo lo cual, estamos asistiendo de forma peligrosa, cada vez más intensamente, a un fenómeno injustificable: el tráfico o negocio ilícito de empleo público.

En efecto, cada vez es mayor el número de puestos de trabajo existentes en el Ayuntamiento de Molins de Rei, muchos de ellos absolutamente innecesarios, pero muy bien remunerados a costa, naturalmente, del bolsillo de los contribuyentes. La mayoría son creados artificiosamente por los responsables políticos d’ICV, para colocar a personas afines al partido. De tal manera que para acceder a dichos puestos de trabajo, algunos fijos y otros de personal eventual o de confianza, que se crean, por supuesto que no es preciso superar un proceso selectivo (oposición o concurso), ni acreditar capacidad profesional ni mérito alguno, ni aún necesidad económica; basta con militar políticamente, jurar fidelidad al que manda y prestarle determinados y muchas veces inconfesables servicios. Y lo que es todavía peor: algunos de estos puestos de trabajo ni siquiera son desempeñados por los “agraciados”; así, los contribuyentes les pagan una nómina y ellos trabajan para el partido.

Esto que les estoy contando es radicalmente cierto, por muy exagerado que parezca. Y es que el descaro y la falta de responsabilidad en el manejo de fondos y recursos públicos están alcanzando cotas insospechadas hace sólo unos años. Muchos dirigentes políticos d’ICV gobiernan el Ayuntamiento de Molins de Rey con la misma arbitrariedad que si administraran su propia casa.

Las consecuencias de este delictivo proceder son muy graves: el empleo público se dispara, con el consiguiente despilfarro económico; los funcionarios de carrera son marginados en su tarea y la función pública se resiente en su eficacia e independencia; la actividad administrativa se pliega a los intereses partidistas, en claro perjuicio de la legalidad y del interés general; se produce un claro supuesto de financiación ilegal del partido político; y, en fin, lo que es peor, si cabe: la ciudadanía pierde la confianza en las instituciones democráticas, que ve como cotos privados de las distintas formaciones políticas.

¿Qué se puede hacer ante tal panorama?. Por lo pronto, tomar conciencia de su existencia, generalidad e injusticia. A continuación, denunciarlo; de distinta manera, como cada uno pueda, y en tercer lugar, demostrar nuestro propio desacuerdo con su gestión el dia 22 de mayo 2011.

Accountability

Anònim ha dit...

Es bochornoso y no sabemos hasta dónde van a llegar estos de ICV en Molins.

Y la oposición?
Dónde está?
Porqué no lo denuncia?

CIU cómplice.
ERC cómplice.

PSC qué hace mientras tanto?

No se pueden pedir explicaciones?

Sr. Arcas, ha perdido la decencia y ni siquiera se sonroja.
Qué pasará si el Ajuntament entra en quiebra?
A quién le pediremos explicaciones?

Tendremos que hacer como en Tunez, Argelia, Egipto etc. etc????

Anònim ha dit...

muy buen análisis. Claro, conciso, real.

Anònim ha dit...

Ajuntament de Molins de Rei = a, La cueva de Ali Baba y los 40 ladrones.

Vaya pandilla de chorizos.!!!.....

Basta ya de mangoneo......

Fuera de la Administración los aprovechaos.....

Con la gente honrada que está en paro!!!

Anònim ha dit...

En el franquismo todo se adjudicaba a dedo.

Parece ser que nada ha cambiado.
Cómo puede ser???
Estos demócratas de pacotilla actuan exactamente igüal que el gran dictador.
Si los hechos son los mismos, qué diferencia hay entre ellos?

El manzano da manzanas, el peral peras, la higuera higos y los pequeños y grandes dictadores, adjudicaciones a dedo....