dilluns, 14 de febrer del 2011

Més precarietat laboral: ara a la Deixalleria Municipal

La Deixalleria Municipal de Molins de Rei actualment està gestionada pel Centre d'Ecologia i Projectes Alternatius (CEPA). El contracte ja feia anys que havia caducat i es tractava doncs d'un dels molts serveis que estaven fora de la llei perquè no s'havia fet un nou procediment per adjudicar-lo de nou. També val a dir, que quan s'allarga una concessió, l'adjudicatari també hi surt perdent perquè no s'actualitza l'aportació de l'ajuntament.

El govern municipal (IiE, ERC, CiU) han redactat uns plecs de clàusules que no preveuen la subrogació dels actuals treballadors de la Deixalleria. Dit en altres paraules: hi ha treballadors/es que porten fins a 9 anys treballant-hi que es quedaran a l'atur. El Conveni del Sector del Tractament de Residus no obliga a la subrogació però hi ha altres Ajuntaments que sí que ho han inclòs en els seus plecs de clàusules (mireu el cas de Rubí).

En el plec de clàusules, el Govern tampoc ha inclòs cap obligació per a les empreses perquè paguin un salari digne als treballadors/es. Per tant, les empreses pagaran els salaris que marca el conveni col·lectiu d'aquest sector i que son molt baixos: 846,75 € bruts mensuals (operari). Un altre cop tindrem un altre servei municipal on hi treballa gent que cobra salaris molt per sota dels salaris que cobra qualsevol treballador de l'ajuntament (que mai està per sota dels 1.000 €).

Actualment, els treballadors/es de la Deixalleria cobraven salaris que estan per sobre dels que marca el conveni col·lectiu però ara, gràcies al govern municipal, es quedaran sense feina i la feina la faran persones que cobraran sous de misèria, no arribant ni als 800 € nets.

L'empresa que ha resultat adjudicatària provisionalment paga uns salaris que son només un 4,7% més alts que els del conveni. Però el principal responsable d'això no és l'empresa sinó el govern municipal ja que si es marca un preu de sortida baix és impossible que les empreses presentin uns salaris millors als del conveni.

Des de la CUP ho hem denunciat moltes vegades: les externalitzacions acaben generant precarietat laboral ja que l'ajuntament prefereix pagar el mínim possible a les empreses que gestionen els serveis. Això sí, per recol·locar a les amistat del partit que s'han quedat sense feina del Tripartit de la Generalitat, llavors sí que els hi sobren els diners...

14 comentaris:

Anònim ha dit...

Molins de Rei es:

PRECARIEDAD LABORAL
PRECARIEDAD POLITICA
PRECARIEDAD ETICA
PRECARIEDAD MORAL
PRECARIEDAD TOTAL

tazthor ha dit...

Quina és l'empresa adjudicatària, finalment?

Anònim ha dit...

¿ALGUIEN SABE QUE ES ESTO?


http://www.google.es/imgres?imgurl=http://4.bp.blogspot.com/_7-aQ-6he52Q/TCN_iel9wzI/AAAAAAAABvA/dswGgGfyZTg/s1600/socavon.jpg&imgrefurl=http://elpuenteazul.blogspot.com/&usg=__ckC9NOn7O3CeyUNKEczlCnG37j0=&h=1067&w=1600&sz=252&hl=es&start=0&zoom=1&tbnid=ypZy0zt_WgLYOM:&tbnh=122&tbnw=151&ei=aXdaTfaMOouChQfF--jYDA&prev=/images%3Fq%3Dgran%2Bsocavon%26hl%3Des%26sa%3DG%26biw%3D1020%26bih%3D563%26gbv%3D2%26tbs%3Disch:1&itbs=1&iact=rc&dur=1187&oei=aXdaTfaMOouChQfF--jYDA&page=1&ndsp=15&ved=1t:429,r:11,s:0&tx=87&ty=100


Accountability

Anònim ha dit...

Però la gent del CEPA no eren uns enxufats de Iniciativa?

Doncs si s'obre un concurs públic com s'ha de fer i el perden que s'espabilin!
Es salari mínim no el decideix l'Ajuntament, no els hi fotem la culpa de que sigui tant baix!
Ja n'hi ha prou d'enxufismes!

Ostres Àlex de vegades desconcertes quan agafes una notícia tant pels pels per fer-la al teu gust! De tota manera gràcies i segueix així que si no no ens enterem de res la gent!

Anònim ha dit...

FOTO:

¡¡¡¡HOSTIA¡¡¡¡¡

El balance del gobierno municipal

Anònim ha dit...

Valorad vosotros mismos: ¿por su aspecto físico, esta enfermo o lo han quitado de la circulación ante las graves irregularidades de su gestión?

http://es-es.facebook.com/people/Joan-Montserrat-Olivella/100001794165757

Anònim ha dit...

¡¡¡¡Recorcholis, el malandrin ha engordado entre 3 y 5 kilos¡¡¡¡

Anònim ha dit...

Este tío se esta aprovechando del dinero público del Ayunatamiento, que cara MAS DURA.

La gente que ha acosado durante tantos años no hace tan buena cara.

¿Os dais cuenta que es un sinverguenza?

¡ y los que mantienen esta situacion, otros sinverguenzas !

¿Ahora que lo hemos descubierto quitará la foto y pondrá una con cara de enfermito ? ¿ o ninguna ?

¡Asco me da de ver tanto abuso de los contribuyentes y de la gente que de verdad trabaja!

Anònim ha dit...

Despues de ver la foto lo he entendido todo.

A partir de de ahora en vez de monsito mejor MONGUITO

Àlex Maymó i López ha dit...

L'empresa adjudicatària provisionament és Solidança, que ha aconseguit 57 dels 57 punts possibles.

Nosaltres sí que defensem que un ajuntament garanteixi que els treballadors/es dels seus serveis municipals tinguin un salari decent i just.

Jo no he dit si el CEPA hauria de gestionar o no la Deixalleria sinó que fins ara hi havia uns treballadors/es que es queden sense feina i que tenien millors condicions laborals de les que tindran els que entrin ara.

Anònim ha dit...

El que s'hauria de garantir Àlex és que els diners públics es gestionin bé.
Que els treballadors tinguin feina , treballin i se'ls retribueixi com està establert amb les condicions que van pactar les dues parts en el moment de signar un contracte.
Per altra banda els legisladors i la resta de la societat han de vetllar perquè els salaris mínims els que marquen el llistó per establir convenis i contractes estiguin a l'alçada del cistell de la compra.
Això representa estar en els poders de decisió, compromís i esforç.
Anant a la pràctica, l' ajuntament ara han contractat "nou" personal directiu per fer quina feina? reunions, planificar treball fet per vendre a les eleccions municipals.....quin cost representa? quants IBI'S representen. CONCRECIÓ SIUSPLAU! volem que els regidors que estan a la sala de Ple facin la seva feina!
els que governen governar i els de l'oposició, denunciar i proposar!
un molinenc emprenyat!

Àlex Maymó i López ha dit...

Hi ha partits com ICV, que quan es presenten a les eleccions estatals o autonòmiques reclamen que el salari mínim sigui de 1.000 € i per tant des de la CUP simplement els hi recordem que estaria bé que apliquessin aquestes mesures allà on governen. No costa tant. Si hem de retallar sous, que sigui als càrrecs de confiança!

Anònim ha dit...

retallar sous als càrrecs de confiança?
si aquí els DUPLIQUEM!

Anònim ha dit...

A tota Europa es prenen mesure d'estalvi, contenció en la despesa mens a MOLINS DE REI!!!!!

senyores i senyors MOLINS DE REI es diferent!!!!!!

l'alcalde té una maquina de fer EUROS al seu despatx, no té cap problema.
CONTRACTACIONS sense oferta....!
Substitució de càrrecs de sous importants,q ue quant estiguin al dia de la feina, estarem al maig , però haurem "ajudat" a amiguets...!!!!

TOT PER MOLINS DE REI!!!!!

ELS CIUTADANS NO SOM TONTOS!!!!