dijous, 10 de novembre del 2011

El govern municipal assegura que "aprofiten l'hora de dinar per treballar" en resposta a una pregunta sobre el dinar pagat amb diners públics

En el passat ple municipal del 27 d'octubre el govern municipal (CiU i PSC) van donar resposta a una pregunta formulada per la CUP en referència a un dinar pagat amb diners públics entre diferents membres del govern i els directors/es dels centres educatius de la vila.

A continuació trobarem la nostra pregunta i la resposta del govern municipal i podreu observar com no s'han respòs alguna de les preguntes ni tampoc algun dels nostres precs.

PREGUNTA DE LA CUP SOBRE EL DINAR DEL GOVERN MUNICIPAL AMB ELS DIRECTORS/ES DELS CENTRES EDUCATIUS

Ens ha arribat a través d’un veí de la vila la informació que fa unes setmanes es va realitzar un dinar en un restaurant del barri de la Granja entre el govern municipal i els directors/es dels centres educatius de la vila.

Tal i com se’ns va confirmar per part del mateix govern municipal en la reunió de la comissió informativa de l’Àrea de Serveis a les Persones del dia 19 d’octubre, aquest dinar ha estat pagat amb diners públics de l’Ajuntament de Molins de Rei.

Des de la CUP entenem que un ajuntament no hauria de pagar despeses d’aquest tipus i creiem que les reunions de treball s’han de realitzar en sales de reunions, que en el municipi n’hi ha unes quantes.

Per tot això volem preguntar:
  1. Quin dia es va realitzar aquest dinar?
  2. Quins membres del govern municipal van participar-hi?
  3. Quin ha estat el cost total del dinar?
  4. Per quin motiu aquesta suposada reunió de treball no es va realitzar en una sala de reunions?
  5. A quina partida pressupostària es carregarà aquesta factura?
També volem fer els següents precs:
  1. Demanem que se’ns faciliti la factura del dinar
  2. Demanem que el govern municipal es comprometi, a partir d’ara, a comunicar a tots els grups municipals qualsevol dinar o sopar que sigui pagat amb diners públics de l’Ajuntament de Molins de Rei i què no ens haguem d’assabentar a través de rumors.


RESPOSTA DEL GOVERN MUNICIPAL:

Celebro molt que em faci aquesta pregunta perquè en primer lloc deixar molt clar les prioritats del seu grup. Vostè està més preocupat per la forma que pel fons. El seu objectiu hauria de ser qüestionar el govern municipal i el nostre treballar per la vila. Aquestes darreres setmanes hem resolt grans problemes i reivindicacions històriques de la vila que són de gran interés per als molinencs com ara la nova Deixalleria, l’acord del Vial de Cornisa, i vostès es preocupen per una qüestió de forma com és una sessió de treball.

Miri, amb tota satisfacció em plau explicar-li. Aquest alcalde i aquest equip de govern estem pencant molt, estem fent molta feina i també aprofitem l’hora de dinar per treballar. No és res extraordinari, perquè és la nostra responsabilitat i perquè així ho fan milers i milers de treballadors i treballadores. També els directors de les escoles.

Volem estar més a prop i donar tot el suport als professionals de l’educació perquè ens necessiten més que mai i perquè l’educació ha de ser una prioritat per a tots. Gràcies a la trobada de treball del passat dia 17, hem encetat noves línies de treball, hem pogut posar en comú preocupacions, necessitats i compartir solucions per millorar les nostres escoles. I així ho seguirem fent en els espais i formats que més ens ajudin.

Si cal visitar les escoles, doncs les visitem, com ja he fet. Si cal reunir-nos a l’ajuntament, ens reunirem a l’ajuntament i si cal dinar perquè és el moment que millor ens va a tots, que ens permet coordinar les agendes dels propis directors d’escoles, que ens permet trobar-nos tots alhora, doncs dinarem. D’aquesta manera van poder coincidir el 95% dels convidats.

Miri, els directors i mestres de les escoles estan pencant més que mai i estan dedicant més hores i posant més compromís, il.lusió i professionalitat que mai per tirar endavant malgrat les dificultats i les retallades que estan patint. Per això, insisteixo que, si després de la seva jornada laboral, per poder trobar-nos tots i seguir trebalant, cal que ho fem a l’hora de dinar, doncs ho farem.

Farem tot el que calgui i ho seguirem fent, com sempre, amb tota l’austeritat i transparència. Per això, no tenim cap problema en què consulti les factures i els comptes. Tal i com preveuen els diferents procediments administratius. El cost del dinar va ser de 10€ per persona. 210 €. Mentre vostè pregunta, nosaltres continúem treballant per Molins de Rei i continuarem millorant Molins de Rei.