dimecres, 12 de setembre del 2007

Catalunya - Estats Units

Aquests últims dies ha tornat a revifar l’eterna polèmica sobre la selecció catalana de futbol. La veritat és que el tema a mi personalment ja em cansa bastant. Entre les mostres de feixisme d’uns i de la hipocresia d’uns altres estan aconseguint que aquest tema s’eternitzi.

La població civil ha demostrat ampliament que vol seleccions catalanes. Fins aquí cap problema. El problema arriba quan parlem d’altres estaments.

La classe política no ha prioritzat mai aquest tema ni questions com l’autodeterminació ni el dret a un habitatge digne. En poques paraules, només defensen els interessos dels poderosos i en aquest cas no son capaços d’enfrontar-se amb Madrid per aconseguir les seleccions catalanes.

Els clubs de futbol grans només actuen de cara a la galeria però tampoc han demostrat amb fets que volen una selecció pròpia. Al Barça i a l’Espanyol només li interessen els diners i poca cosa més.

Els jugadors de futbol professionals, a excepció de poquíssims casos, no han mogut ni un dit. No serveix de res jugar els amistosos i fer declaracions a favor. Cal mullar-se més i exercir mesures de pressió com no jugar amb Espanya.

Jo personalment no aniré al partit Estats Units – Catalunya en el cas de que es celebri perquè no vull ser utilitzat políticament per una gent que no mourà un dit per aconseguir seleccions pròpies. I m’agradarà veure quina serà la postura dels Mossos d’Esquadra en aquest partit si es dona el cas de que apareixen moltes pancartes contra el govern nordamericà. M’agradaria equivocar-me però aquest partit servirà per saldar la quota d’un o dos partits a l’any i per rentar la imatge de gent que guanya molts diners com són polítics, clubs i jugadors.

La solució passa per fer fora a una classe política que viu al marge dels interessos de la ciutadania. Volem un país lliure tant nacionalment com socialment i amb els actuals polítics no ho aconseguirem mai.

3 comentaris:

Carles ha dit...

totalment d'acord menys en el tema de l'assistència al partit. Penso que si el camp està ple és un argument més per seguir lluitant per aconseguir el reconeixement internacional.

Carles ha dit...

tot i que és cert que molts dels actuals polítics poc faran perquè les nostres seleccions puguin participar en els esports majoritaris.

Àlex Maymó i López ha dit...

Carles, si que tens part de raó, però el tema de les seleccions és recurrent i l'utilitzen per desviar l'atenció d'altres temes que no poden solucionar ni ells mateixos. En tot cas, aquest tema ens demostra que la solució ha de ser global ja que no ens reconeixeran mai les seleccions si no es va més enllà del marc institucional que tenim ara.