diumenge, 23 de setembre del 2007

Èxit de la concentració antimonàrquica a Molins

Ahir dissabte 22 de setembre es va celebrar a la plaça de la Vila de Molins de Rei una concentració antimonàrquica en solidaritat amb el jove de Banyoles encausat per cremar un retrat del Rei d’Espanya i per mostrar el nostre rebuig a la monarquia.

Jo he comptat 74 persones però al final s’han ajuntat unes 100 persones, tal i com diu també la premsa. Malgrat que la convocatòria es va realitzar el divendres el nombre d’assistents el podem considerar alt i també és destacable que hi havia gent que passava per allà i s’hi ha afegit. Aquest és un tema prou escandalós al meu parer i no pot ser que al segle XXI encara patim i mantenim una monarquia com la borbònica. Cal articular una mobilització popular per demostrar que el rebuig a la monarquia és cada cop més ampli.

El lema de la pancarta era “Si cremar una foto del rei és delicte, tots som delinquents” i després d’estar quasi una hora concentrats davant de l’ajuntament m’ha tocat llegir el manifest en representació dels col·lectius convocants mentre dos persones cremaven dues fotografies del Juan Carlos.

La notícia s’ha escampat ràpid pels mitjans de comunicació a través de l’agencia EFE. Aquí en podeu veure alguns exemples: La Vanguardia, El País, El Periodico, ABC, Tele5, Catalunya Informació, Yahoo.es, Cadena SER, La Razón, El Punt, Gara, …










Ara suposo que la concentració generarà molta polèmica pel fet de cremar dues fotografies del rei però crec que només pel fet de parlar del tema ja serà positiu perquè en aquest estat no es parla gaire de la monarquia i ja va sent hora que alguns s'hagin de posicionar activament sobre la qüestió. La monarquia és un sistema anacronic i per higiene democràtica s'ha d'abolir.

9 comentaris:

Carles ha dit...

Avui fins i tot el Toni Albà (el que imita al rei a 'Polònia') ha dit durant el pregó de les festes de Sant Pere de Torelló: 'Jaume, tots estem amb tu'. Això no s'atura...

Centre Documentació ha dit...

Voleu dir que no tenim algun infiltrat a l'enemic que ha volgut donar ales a la campanya dels 300 anys de l'ocupació borbònica? Perquè estan aconseguint accions antimonàrquiques per tot el país... Hi ha coses que sincerament no les entenc! Això sí, m'encanta veure com cremen...

Anònim ha dit...

Pq us tapeu la cara i borreu els ulls de les fotos? de que teniu por que us amagueu per 4 fotos cremades? Que heu d'amagar?
no ho entenc.

Anònim ha dit...

i tu? de què tens por que ni tant sols ets capaç de trobar-te un pseudònim?? és clar ser anònim és sinònim de valentia!!
bona reflexió Aida, no se m'havia acudit!!

Àlex Maymó i López ha dit...

En un estat democràtic segurament no tindriem ni monarquia i per tant no faria falta tapar-se la cara.

Anònim, tu entens perquè li poden caure fins a 2 anys de presó a algú que crema una foto del rei?

Anònim ha dit...

Com es nota que la informació va per agència. Està clar que el redactor va incloure que:

1- Hi havia un centenar de persones
2- Hi havia abundants estelades
3- Ambient festiu
4- Eslògan de la pancarta
5- Crema de fotos enmig d'aplaudiments

Fixeu-vos que TOTES les cròniques inclouen molts o tots aquests ítems. Alguns hi foten cullerada, com la Razón, que diu "ambiente pretendidamente festivo"... hahaha

Sovint els mitjans recullen la nota policial, però dubto que la policia hagués fet servir la paraula "festiu" per qualificar un acte independentista...

Àlex Maymó i López ha dit...

La notícia l'han recollida gran part dels mitjans perquè hi havia un fotograf de l'agencia EFE cobrint la concentració. De fet, van haver-hi més concentracions en altres viles i ciutats però no han sortit enlloc.

Anònim ha dit...

Grande-Marlaska demana la identificació dels autors de la crema d'imatges del rei

La fiscalia espanyola obre diligències sobre les concentracions de dissabte a Girona i a Molins de Rei

enllaç a Vilaweb

Anònim ha dit...

doncs ho tindrà molt fàcil aquest marlaska. Només a de demanar les imatges a tv molins, al llaç, als fotògrafs i als agents infiltrats i ja està. Un sustu als familiars i als nois i viatge gratis a madrid.
El proper cop cremeu les fotografies del zarkozí, no? D'aquesta manera només trobarem més rebuig cap als catalans, hem de ser més llestos que els espanyols. Ara que fa 300 dels borbons a catalunya dediquem esforços a que a les escoles i als instituts, barris, viles, ciutats... es conegui bé a aquesta familia que ens governa ara. No cremem cartutxos tontament.