dimarts, 8 de gener del 2008

Estat Espanyol = Estat Torturador

Ahir dilluns va ser ingressat a l'UCI de l'Hospital Donostia Igor Portu arran de les nombroses lesions que patia, que es poden veure en l'informe mèdic. La detenció, segons el ministre del GAL el Sr. Rubalcaba, es va produir a les 11 del matí de diumenge a Arrassate (Gipuzkoa). El mateix ministre diu que la policia ja va informar que la detenció va requerir l'us de la força i va ser doncs quan es van produir les lesions. La realitat és que en tot el diumenge cap font policial va comunicar que la detenció requerís l'us de la força. (veure notícia)

A les 2:30 de la matinada el detingut va ser traslladat al seu domicili per efectuar el registre i els seus familiars no van observar cap de les lesions ni el detingut va manifestar a la família haver patit aquestes tortures.

Va ser a partir de les 16 hores transcorregudes després de la detenció quan el detingut va ser torturat i posteriorment ingressat a l'Hospital amb lesions molt greus i amb contusions per tot el cos.

Per desgràcia, aquest cas no és aïllat. A Euskal Herria, en aquests anys de "democràcia" han estat detingudes per motius polítics 35.000 persones, 7.000 de les quals han estat torturades i 4.000 d'elles han passat per la presó. Actualment hi ha més de 700 presos. Aquest espiral de violència policial acaba generant l'allargament del conflicte armat.

La "Justícia" Espanyola acaba brillant per la seva absència. Fins i tot en alguns casos on ha estat tan descarada la tortura i han estat condemnats els policies després ha estat el Govern Espanyol qui ha indultat als policies (exemple 1) (exemple 2)

Amnistia Internacional ha denunciat cada any aquests fets, i no només amb casos relacionats amb l'esquerra abertzale sinó que amb maltractaments a immigrants i d'altres detinguts. El Relator Especial de l'ONU per la qüestió de la Tortura ha denunciat que l'Estat Espanyol no compleix el Protocol Facultatiu de l'ONU per la Prevenció de la Tortura. El passat mes de desembre un ciutadà de Durango va ser torturat brutalment i violat amb un pal (veure notícia)

El Govern Espanyol fan el mateix que Franco: negar l'existència de les tortures i els mitjans de comunicació normalment els hi ajuden. Però qui ha tingut amics, coneguts o familiars que han patit aquests casos saben molt bé que en aquest estat es tortura amb el beneplàcit del Govern Espanyol. Cal dir les coses pel seu nom: El Sr. Zapatero, tot el seu govern i tot el seu partit són uns torturadors i ells ho saben. I no només ells, tots els Governs Espanyols de la "democràcia" també ho han estat. Tant torturador és el policia que li fan fer el joc brut com el polític o periodista que oculta els fets.

Acabo amb un vídeo d'una processada en el Judici del 18/98 on explica com va ser tractada pels torturadors: