dissabte, 5 de gener del 2008

La blogsfera política molinenca es rellança el 2007

Aquest any 2007 ha significat el rellançament de la blogsfera política molinenca. I Molins de Rei no és una excepció ja que als Països Catalans ha arrelat amb força la tradició de tenir un bloc ja que actualment segons un estudi elaborat per Nitle Blog Census de hi ha 123.320 blocs en llengua catalana i la nostra llengua s'ha convertit en la segona llengua més utilitzada només pel darrera de l'anglès però per sobre del castellà o el francès. (més informació del tema al bloc de l'Esther Mellado de la CUP)

A Molins de Rei hi ha 21 blocs de diferents militants o simpatitzants de les diferents organitzacions polítiques, que es distribueixen de la següent manera:

9 PSC-PSOE: Joan Barrios, José Manuel Campesinos, Esther Espinosa, Ferran Espinosa, Carme Figueras, Pilar Guzman, Xavier Paz, Jessica Revestido, Miguel Zaragoza
8 CUP: Aida Cortés, Joan Domènech, Roger Castillo, Àlex Maymó, Carles San Andrés, Esther Mellado, Estel Peradalta, Guillem Salas
1 ERC: Víctor Puntas
1 CiU: Joan Ramon Casals
1 Endavant (OSAN): Joan Teran
1 Independent: Antoni Rigol

Per accedir a qualsevol dels blocs us recomano aquest ENLLAÇ de la pàgina de Poliblocs.cat, que de passada us la recomano perquè agrupa tots els blocs polítics fets en català. Si compteu la llista anterior n'hi ha 20 i falta doncs el bloc de les Amanides Molineres, que també té un contingut polític tractat amb ironia. Potser me n'he deixat algun però crec que essencialment hi són tots.

Referent al meu bloc, dir-vos que vaig posar el comptador des de l'11 de setembre de 2007 i fins al dia 31 de desembre he rebut un total de 7.562 visites, amb una mitjana de 68 visites diàries (una visita cada 21 minuts).

La clau d'un bloc és que s'actualitzi sovint i amb informació interessant pel lector i això es nota en el nombre de visites. Quan estàs uns dies sense actualitzar es redueixen bastant les visites o per exemple els dies després dels plens municipals augmenten força. Fins i tot un dia vaig arribar a 186 visites en un dia. I per a mi el més important és que hi hagi participació dels lectors i així es genera debat, que sempre ens enriqueix molt més!

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Està molt be fer de tant en tant un recull com aquest per ajuntar tots el blocs de Molins. Jo en vaig fer un l'any passat (http://blocs.mesvilaweb.cat/node/view/id/44943), però no ha passat ni un any i el panorama ha canviat molt. Penso que t'has deixat el de Salvem La Rierada. Estaria be que algú, fes un directori de blocs com XARXA SANTBOIANA, de Sant Boi (http://xarxasantboiana.cat/), que ara, veig que està en una web, però al principi estava en un bloc de "blogger". Moltes vegades he tingut la temptació de fer-ho, però, no se com va i ara per ara em fa una mica de mandra esbrinar com es fa.
Una abraçada.

Anònim ha dit...

En realitat la pàgina aquesta de Cens de blocs no és gaire de fiar. Primer que ja sobta que el català sigui segona llengua, per més actius que siguem els catalans a la xarxa, però és que el sistema que fan servir per detectar la llengua dels blocs trobats és molt més dubtós encara. Comparen textos curts del bloc amb arxius seus amb recull de textos curts en diferents llengües... i per el cas del català podràs veure que els textos no són pas ni sempre en català ni massa fiables:
http://odur.let.rug.nl/~vannoord/TextCat/ShortTexts/catalan.txt

Només aquest apunt.

Àlex Maymó i López ha dit...

Si que està molt bé la idea de fer una "xarxa molinenca de blocs". A veure si algú recull la idea i ho tira endavant. Suposo que no deu ser molt difícil però el que requereix és una mica de temps.

Respecte al cens a mi també em va sobtar que fóssim la segona llengua. Suposo que en altres indrets no està de moda tenir un bloc. Suposo que el sistema per comptar-ho no és perfecte però suposo que fallarà en tots els idiomes...