dijous, 26 de juny del 2008

Resposta al Sr. Victor Puntas i Alvarado

Ahir dimecres 25 de juny de 2008 es va celebrar el ple municipal del mes de juny. Des de la CUP vàrem presentar una moció per la rebaixa dels sous dels polítics i retribucions dels grups municipals. Com podeu veure en la notícia de la nostra plana web la moció no es va aprovar però alguns regidors es van posar molt nerviosos i es van dedicar a acusar a la CUP de tot el que van poder. El mateix alcalde va comparar-nos amb el dirigent de l'extrema dreta Blas Piñar i se'ns va repetir que utilitzem la demagògia i el populisme.

El regidor d'ERC Víctor Puntas continua amb la seva "estima" a la CUP i ens ha tornat a dedicar un article en el seu bloc. Aquest article és el text que va llegir en el ple municipal. El podeu llegir a continuació:

Un any amb la CUP a l'Ajuntament. Una manera de fer política que no comparteixo

Crec que serà interessant respondre punt per punt a les afirmacions del Sr. Puntas perquè així també em servirà per fer un petit repàs del que hem fet:

  1. Ens acusa de denunciar "suposats" escàndols i de que la premsa local (es deu referir al Llaç) se'n faci ressò. Al mateix temps ens diu que practiquem la demagògia i el populisme. Suposo que sap que estem a l'oposició i una de les nostres funcions és denunciar totes les actuacions que no considerem correctes. Totes aquestes denúncies, que en la majoria dels casos són temes de política de personal, també les han realitzades tots els sindicats amb representació a l'Ajuntament (CCOO, UGT, CGT, SFP) i també la revista el Llaç se n'ha fet ressò. Està dient el Sr. Puntas que els sindicats i la revista el Llaç també fan demagògia i populisme?
  2. El Sr. Puntas diu: "la crisis econòmica que molts molinencs i molinenques ja comencem a patir". El seu sou brut mensual son 4020 €. Molts molinencs i molinenques tindran problemes en arribar a final de mes però el Sr. Puntas segur que no.
  3. El Sr. Puntas diu: "he trobat a faltar a la CUP propostes en positiu i realistes sobre la gestió municipal i el model de vila que entre tots estem construint". Ja li vaig dir ahir al ple municipal que quan l'equip de govern es decideixi a debatre tots els plans que fa temps que van prometre que s'aprovarien llavors podrem presentar les nostres propostes. El Pla de Mobilitat, El Reglament de Participació, La Constitució del Consell de Vila, El ROM, El Pla Local d'Habitatge, el Pla Director de Centre Vila son alguns dels plans que porten mesos pendents de debat per falta d'acord dins de l'equip de govern o per deixadesa. En debats com els Pressupostos, Ordenances o el PAM ens hem reunit amb l'equip de govern i fins i tot en el PAM hem arribat a acords. També en les comissions informatives hem presentat propostes (algunes de milloremmolins.cat) que han estat acceptades. Quan des de l'oposició s'han presentat mocions el mateix Sr. Puntas les ha titllat d'oportunistes i per tant ahir ja li vaig dir al ple que entre tots els portaveus arribéssim a un acord de com l'oposició pot presentar les seves propostes i a veure si d'una vegada per totes comencem a debatre tots aquests plans sectorials.
  4. El Sr. Puntas diu: "En canvi, no tenen cap problema en debatre i polemitzar amb la resta de grups polítics sobre el terrorisme d’ETA i la situació de conflicte que es viu al Pais Basc, o sobre altres qüestions més llunyanes". El grup municipal d'ERC ha presentat mocions sobre qüestions llunyanes a Molins de Rei, cosa que ens sembla molt bé. Nosaltres tenim dret a donar la nostra opinió en qualsevol tema ja que en cap tema és obligatori arribar a una unanimitat. Trobo curiós per no dir malintencionat que el Sr. Puntas perdi el temps enviant notes de premsa explicant el posicionament de la CUP en el conflicte basc quan segons ell hi ha temes més importants a nivell local.
  5. El Sr. Puntas diu: "La tradició política de Molins de Rei és un altra i les coses que la CUP denuncien com a grans "escàndols" inadmissibles només son foc d’encenalls amb informacions incompletes i tendencioses, en anècdotes, veritats a mitges o dades tretes de context que a primer cop d’ull poden semblar excessives". Aquesta ha estat la resposta a totes les situacions que hem denunciat. Han intentat desacreditar les denúncies sense presentar cap argument.
  6. El Sr. Puntas diu: "Ja fa temps que hem deixat per a uns altres les convocatòries de manifestacions, les rodes de premsa, les enganxades de cartells a les façanes, el repartiment d’adhesius, el populisme fàcil i la demagògia senzilla". Això vol dir que abans el Sr. Puntas i ERC també feien tot això i feien demagògia i populisme? Manifestar-se és dolent? Fer rodes de premsa on et puguin preguntar és molest? Deu ser millor enviar notes de premsa sense que te les puguin rebatre... Cartells a les façanes de la inauguració de la seu d'ERC n'hi havia uns quants... Un altre cop repeteix el tema de la demagògia i el populisme...
  7. El Sr. Puntas diu: "Sempre hem defensat que els presidents i presidentes de les entitats, com a màxims responsables i cares visibles dels col·lectius que representen, no surtin a les llistes electorals o de suport dels partits polítics sense haver renunciat al càrrec cívic que ostenten". Suposo que ERC haurà acomplert aquesta condició però ni ICV ni el PSC ni CiU ho fan. En tot cas, ho trobo poc lògic perquè crec que s'ha d'aprofitar que la gent que més implica en el teixit associatiu s'impliqui en política perquè son grans actius de la nostra vila. Tothom és prou independent per saber a qui ha de votar i no crec que es pugui sentir "coaccionat" pel president de la seva entitat.
  8. El Sr. Puntas diu: "Per altra banda, no podem compartir el fet que els partits polítics cerquin la complicitat de les entitats i col·lectius de la vila a través del finançament de les seves activitats". La CUP està en contra de que els partits polítics cobrin tants diners de l'ajuntament i la millor manera de retornar-los creiem que són les entitats, que conjuntament amb el treball voluntari en treuran el màxim rendiment. Mitjançant un procés transparent s'han otorgat els premis del Certamen Millorem Molins. El dia que els partits polítics no cobrem tants diners de l'ajuntament no haurem de donar diners a les entitats.
  9. El Sr. Puntas diu: "No tothom té raó només pel fet de queixar-se de l’Ajuntament, massa sovint defenseu interessos molt minoritaris o fins i tot interessos personals". M'agradaria que el Sr. Puntas m'expliqués quins interessos personals defensem perquè sinó estarà llençant un rumor sense fonaments....
  10. El Sr. Puntas diu: "No ens podem permetre el desprestigi constant de les institucions ni de les persones escollides per governar-les. Sobre tot, si no posen la ma al calaix, s’enriqueixen, prevariquen o fan tràfic d’influències. Aquest no és el cas de Molins de Rei, per molt que intenteu fer-ho veure". Des de la CUP mai hem dit que l'Ajuntament hagi actuat il·legalment però això no vol dir que s'hagin fet coses amb poca transparència i amb poca ètica, com contractar una empresa d'assessorament jurídic i legal que són familiars del regidor Xavier Montserrat (ERC) i del Sr. Joan Montserrat (Director de Serveis d'ESG).
  11. I per acabar, cal deixar clar que els salaris pels càrrecs electes dels municipis petits són per alcaldes, alcaldesses i per regidors/es amb dedicació parcial i/o exclusiva. No se quina comparació hem de fer amb Molins de Rei....
I sobre el tema dels sous s'hauria de preguntar el Sr. Puntas perquè la portaveu d'ERC a Sant Vicenç dels Horts va qualificar de "burla" l'increment de sous dels polítics a aquesta població veïna quan en termes absoluts els sous són més baixos que a la nostra vila. A Sant Vicenç dels Horts han criticat durament l'increment dels sous dient "que no sembla proporcional ni respectuós amb els increments dels sous dels vicentins" i en canvi la secció local d'ERC a Molins de Rei ha donat suport a un increment major que fa que els sous de Molins siguin més alts que al poble del costat, quan a Sant Vicenç hi ha 3.500 habitants més.

També s'hauria de preguntar perquè hi ha 2 persones de la llista electoral d'ERC del 2007 que han signat a favor de la moció. Fins i tot una d'elles va ser regidor d'ERC a la nostra vila. També s'hauria de preguntar perquè també hi ha gent que formava part de les llistes electorals del 2003 i anys anteriors que també han signat.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Ja fa temps que penso en si tornaré a votar o no a ERC. No suporto veure com el Víctor actúa com l'Acebes. M'agradaria canviar-lo per l'Oriol Junqueres, intel.ligent, culte, professor de la universitat...tot un model de polític català.

Núria

Anònim ha dit...

Ni cas d'aquesta Esquerra d'aparador que hi ha a Molins, feu la vostra política, denuncieu tot el que es faci malament, sigui del partit que sigui. Ho porteu amb molta dignitat.
Ara mateix, ERC esta ofegant-se en le seva pròpia m..., quan toquin fons, ja veurem que passa.
Hi ha gent a ERC que valen la pena, en teniu un exemple em l'Oriol Junqueras.
El Baix Llobregat esta tocat pel clan dels Calabresos, son persones que de la política en fan un mitjà per a viure, i no fan cap servei al país, ni ala Vila de Molins.
Salut. Rosa

Anònim ha dit...

Pobre Puntas, el que ha de fer per tenir el plat a taula i el xalet a la platja. Quina renúncia d'ERC als carrers, si que són un partit de calçotades. i tela el X.Montserrat que fals que és, i pel que veig no perd el temps, ai la familia........
!!*!!raül

Anònim ha dit...

a erc les está pasando en Molins como en la Generalitat, cuando han tocado el poder y sobre todo los sueldos ya es muy dificil salir y en Molins tienen miedo de que la CUP les quite votantes en las proximas municipales, ya que muchos votantes de la erc antigüa ahora se identifican más con la CUP. En las proximas municipales la CUP minimo 2 regidores y quitando votos a ERC e Iniciativa.
Seguir denunciando que sois los únicos que haceis algo digan lo que digan

Jordi Bonvehí i Castanyer ha dit...

ERC navega sense rumb, a molts ajuntaments els seus regidors naveguen entre bastidors buscant on caure morts.

Molta sort a Molins!

JORDI BONVEHI
Manresa